«Βόμβα» Βατόπουλου για τα Χριστούγεννα | Στο τραπέζι το lockdown - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

«Βόμβα» Βατόπουλου για τα Χριστούγεννα | Στο τραπέζι το lockdownΣτο τραπέζι της επιτροπής των Ειδικών έχει πέσει το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown και στην Ελλάδα, τη στιγμή που στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει το ντόμινο των αυστηρών περιορισμών.

Το μέλος της επιτροπής, ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος ,μιλώντας για την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στην χώρα μας, υποστήριξε ότι είναι πιθανό ένα νέο lockdown εάν συνεχιστεί η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, τα Χριστούγεννα που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα, και όλα θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά της κοινωνίας. Ο ίδιος σημείωσε ότι όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια και την αναπνοή και ότι όλοι πρέπει να προφυλαχτούμε. Ο ίδιος τόνισε ότι τα όπλα που έχουμε έως τώρα είναι ο εμβολιασμός, οι μάσκες, τα μέτρα ατομικής προστασίας αλλά και η διενέργεια των τεστ που βοηθάει στον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Σχολιάζοντας το τέταρτο κύμα που σφυροκοπά τη χώρα, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι θα κρατήσει στο σύνολο έως και τρεις μήνες και ότι η κατάσταση την οποία βιώνουμε τώρα είναι περίπου το μέσον της έξαρσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δεν αποκλείεται στα μέσα Δεκεμβρίου να αρχίσει να εξασθενεί η πανδημία. Ωστόσο, όπως είπε, ο κορωνοϊός μπορεί να μας εκπλήξει και να αλλάξει συμπεριφορά.

Η «κόκκινη γραμμή» για το lockdown

Προκειμένου να αποφύγουμε το lockdown, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να πειθαρχήσουν στα ήδη υπάρχοντα μέτρα, ενώ η «κόκκινη γραμμή» για να προχωρήσουμε σε «λουκέτο» εξαρτάται από την κατάσταση που θα επικρατεί στα νοσοκομεία αλλά και το ποσοστό των διασωληνωμένων.

Πηγή :newsbreak 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad