Καθολικό lockdown στην Αυστρία - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Καθολικό lockdown στην Αυστρία

Η Αυστρία ανακοίνωσε εθνικό lockdown από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ είπε ότι το lockdown θα διαρκέσει το «μέγιστο 20 ημέρες». Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός από την 1η Φεβρουαρίου του 2022.

Τα σενάρια για εθνικό lockdown ξεκίνησαν μετά την τελευταία ανακοίνωση με αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο. Τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 15.145, με τον ημερήσιο αριθμό να ξεπερνά για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τα 15.000.

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Αυστρία είναι στο 66% κατά της covid-19, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη δυτική Ευρώπη, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ήπειρο. Το ποσοστό επίπτωσης επτά ημερών να φτάνει τα 971 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους.

Από τη Δευτέρα εξάλλου ίσχυε lockdown ανεμβολίαστων, στους οποίους επιτρεπόταν να κυκλοφορήσουν μόνο προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους, να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να αθληθούν, επειδή χρειάζονται ιατρική βοήθεια ή -φυσικά- για να εμβολιαστούν.

Από Δευτέρα η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη σε lockdown για όλους- καθώς η αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων Covid απειλεί να κατακλύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου που αναμεταδίδει το Bloomberg και το Reuters.

Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κίνηση σηματοδοτεί ανατροπή για την κυβέρνηση της Αυστρίας, η οποία έχει επιβάλει από τις αρχές της εβδομάδας περιοριστικά μέτρα μόνο σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Ωστόσο, οι αυξανόμενες λοιμώξεις επιβαρύνουν τα νοσοκομεία.

Πηγή :iEidiseis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad