«Χάνει» δυνάμεις ο Ερντογάν | Οι Κεμαλιστές τον προσπέρασαν σε δημοσκόπηση - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

«Χάνει» δυνάμεις ο Ερντογάν | Οι Κεμαλιστές τον προσπέρασαν σε δημοσκόπηση

Για πρώτη φορά από τότε που ανήλθε στην εξουσία το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χάνει την πρωτιά σε νέα δημοσκόπηση με το κεντροαριστερό CHP να παίρνει κεφάλι στην πρόθεση ψήφου.

Με την οικονομία σε βαθιά κρίση, τη λίρα να καταποντίζεται και τον πληθωρισμό σε δυσθεώρητα ύψη η δυσαρέσκεια των Τούρκων με τον πρόεδρό τους αυξάνεται όπως δείχνει σφυγμομέτρηση της Ayrasya Arastirma, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο του Νοεμβρίου σε δείγμα 1.260 ατόμων, από 26 επαρχίες της χώρας. Στη δημοσκόπηση, που δημοσιεύει, η Cumhuriyet, δύο στους τρεις Τούρκους (62,3%) λένε πλέον πώς αντιμετωπίζουν σοβαρή οικονομική κρίση, το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την οποία αποδίδει το 77,1% στον Ερντογάν, το 70,2% στο κόμμα του, το AKP, ενώ το 65,8% στην κυβερνώσα συμμαχία των ισλαμιστών με τους εθνικιστές του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Το 74,6% θεωρεί ότι ο Ερντογάν δεν διαχειρίζεται καλά την οικονομία κι ότι οι αντίπαλοί του θα τα πήγαιναν καλύτερα (Αλί Μπαμπατζάν 65,1%, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 63,5%, Μεράλ Ακσενέρ 62,7% και Αχμέτ Νταβούτογλου 58,9%).

Αν στήνονταν τώρα οι κάλπες, όπως ζητά επίμονα η αντιπολίτευση, το κεμαλικό CHP θα αναδεικνυόταν πρώτη δύναμη με ποσοστό 25,6% έναντι 24,2% του κόμματος του Ερντογάν, ενώ μετά την κατανομή των αναποφάσιστων η αξιωματική αντιπολίτευση θα λάμβανε 30,1% , το AKP 28,4%, το Καλό Κόμμα της Ακσενέρ 10,3%, το αριστερό φιλοκουρδικό HDP 10,3%, το MHP του Μπαχτσελί 7.3.

Παραπάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (52,1) είπαν ότι δεν θα ξαναψήφιζαν ως πρόεδρο τον Ερντογάν, και περίπου ίδιο ποσοστό (51.3%) θεωρούν ότι θα χάσει τις εκλογές, ενώ χωρίς τους αναποφάσιστους ένα 49,5% θα ψήφιζε τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου, το 49,2% τον δήμαρχο της Άγκυρας (CHP) Μανσούρ Γιαβάς, το 47,9% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου και το 42,9% τον Αλί Μπαμπατζάν.

Πηγή :iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad