Φούντωσαν τα σενάρια πρόωρων εκλογών | Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη και τα πηγαδάκια στη Βουλή - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Φούντωσαν τα σενάρια πρόωρων εκλογών | Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη και τα πηγαδάκια στη Βουλή


Οι χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής προς όφελος τριών κοινωνικών ομάδων (υγειονομικοί, συνταξιούχοι και ΑμεΑ) άναψαν αμέσως τη συζήτηση από… κάτω στα έδρανα για εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, οι βουλευτές μεταξύ τους άρχισαν να βάζουν στοιχήματα λέγοντας πως ο πρωθυπουργός έχει κατά νου εκλογές εντός του επόμενου έτους και απλώς αναζητούσαν την… εποχή που θα τις κάνει. Η άποψη της στήλης είναι πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αποφασίσει απολύτως τίποτα και απλώς θέλει, όπως κάθε σώφρων πρωθυπουργός, να είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και για εκλογές το ’22 βεβαίως. 

Υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας, πάντως, που μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις την ερχόμενη άνοιξη. Αυτός ακούει στο όνομα ΚΙΝΑΛ. Εάν το κόμμα της Κεντροαριστεράς παραμείνει σε ποσοστά πέριξ του 7%-9%, τότε λίγα πράγματα θα αλλάξουν στο πολιτικό σκηνικό. Εάν το ΚΙΝΑΛ πατήσει διψήφιο αριθμό με τον καινούργιο αρχηγό του στο τιμόνι, τότε αυτό δυνητικά θα μπορούσε να βάλει σε σκέψεις τον Μητσοτάκη, ώστε να ανακόψει μετατοπίσεις και αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, η παράμετρος αυτή θα εξαρτηθεί και από το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός και εάν η ενδεχόμενη άνοδος του κόμματος θα προέρχεται από εισροή ψηφοφόρων από τα αριστερά ή από τα δεξιά.  

Το γενικό συμπέρασμα από τη χθεσινή συζήτηση, πάντως, είναι πως ο Τσίπρας, για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Από μια συζήτηση που προκάλεσε ο ίδιος και θα έπρεπε να έχει το πάνω χέρι, έμειναν τελικά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού υπέρ των ασθενεστέρων, ακόμη και αν αυτές θεωρούνται από την αντιπολίτευση μη επαρκείς. Τελευταία ο Αλ. Τσίπρας χάνει σχεδόν όλες τις μάχες, ακόμα και τις κοινοβουλευτικές. Και επειδή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον και έμπειρος πολιτικά αλλά και ικανός ρήτορας στο βήμα της Βουλής –προσωπικά θεωρώ πως είναι το δυνατότερο σημείο του το βήμα του Κοινοβουλίου– θα πρέπει να αναζητήσει αλλού τις αιτίες: στην εντελώς λάθος στρατηγική του, που τον οδηγεί συνεχώς σε αδιέξοδα που δημιουργεί μόνος του.  

Πηγή :kathimerini 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad