Σε εξέλιξη συγκέντρωση στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Σε εξέλιξη συγκέντρωση στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικώνΣτην πλατεία Κλαυθμώνος ενώνουν τις φωνές τους ΑΔΕΔΥ, φεμινιστικές οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.Τα αιτήματα

-Νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας εφόσον ο ισχύων Ποινικός Κώδικας δεν καλύπτει την έμφυλη και κοινωνική διάσταση του φαινομένου, τις διακρίσεις, την ανισότητα και την ανισορροπία δύναμης που αποτελούν δομικά στοιχεία των γυναικοκτονιών.
-Πρόληψη και προστασία από την έμφυλη κακοποίηση και βία εκ μέρους της πολιτείας όλων των γυναικών και θηλυκοτήτων, ιδιαιτέρως των πιο ευάλωτων, χωρίς διακρίσεις.

-


Διασφάλιση ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές (αστυνομία, δικαστικές αρχές, ιατρικοδικαστικό προσωπικό, στελέχη προνοιακών και κοινωνικών δομών, κ.λπ.) θα εφαρμόζουν τους ισχύοντες νόμους, θα σέβονται και θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των ατόμων που είναι επιζώσες/επιζώντες έμφυλης βίας.Ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των γυναικών/θηλυκοτήτων στις υποστηρικτικές δομές (γραμμή ΣΟΣ, συμβουλευτικά κέντρα, ξενώνες φιλοξενίας), με ειδικά μέτρα για τα άτομα με προσφυγικό/μεταναστευτικό προφίλ και διασφάλιση της βιωσιμότητας του Δικτύου Δομών της ΓΓΙΦ με επαρκείς και σταθερούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.

-Επέκταση και ενίσχυση του Δικτύου Δομών προκειμένου να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες και η αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής υποστήριξης, νομικής εκπροσώπησης και κυρίως για καταλύματα φιλοξενίας των επιζωσών-Θεσμοθέτηση και ένταξη συμπεριληπτικής σεξουαλικής αγωγής στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

-Απόσυρση των νόμων που σχετικοποιούν, υπονομεύουν ή θέτουν σε διακινδύνευση τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των γυναικών ή τις εγκλωβίζουν σε στερεοτυπικούς πατριαρχικούς και ανισότιμους ρόλους (π.χ. του νόμου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, του νόμου που καθιστά το ΣΕΠΕ ανεξάρτητη αρχή και δεν διασφαλίζει στην πράξη τα δικαιώματα των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, των άρθρων του ΠΚ που βάλλουν κατά της προστασίας των θυμάτων έμφυλης βίας που επιλέγουν την δικαστική οδό, κ.λπ.).

-Ενίσχυση των φεμινιστικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων που υποστηρίζουν επιζώσες έμφυλης βίας με στόχο την αποτελεσματικότερη και πιο ολοκληρωμένη πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας.
Μ. Χ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad