Μειονοτικός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί μέσα στη Βουλή | Τοποθέτηση υπέρ της Τουρκίας - Αντίδραση Στυλιανίδη - Λοβέρδου - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Μειονοτικός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί μέσα στη Βουλή | Τοποθέτηση υπέρ της Τουρκίας - Αντίδραση Στυλιανίδη - Λοβέρδου

Σε απίστευτη πρόκληση εντός της Βουλής προχώρησε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν υποστηρίζοντας πως η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε 

«Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Η τοποθέτηση του κ. Ζεϊμπέκ έγινε κατά την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης και προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος έχει θητεύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2015-19 έσπευσε να διορθώσει τον βουλευτή λέγοντας «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».


Την αντίδραση του Ευριπίδη Στυλιανίδη προκάλεσε η προκλητική αναφορά του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ότι «η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος ενώ η Τουρκία».

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ξάνθης κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη στη Βουλή, τόνισε ότι «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας στους παραπάνω ισχυρισμούς, ανέφερε: «Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος είναι τραγικός ισχυρισμός. Η έννοια ”επικρατούσα θρησκεία” και όχι ”επίσημη θρησκεία”, ταυτίζει την ορθόδοξη ανατολική εκκλησία με το λαό και όχι με το κράτος. Υπάρχει ανεξιθρησκία, υπάρχει κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα θρησκευτική ελευθερία, υπάρχει σεβασμός σε όλα τα δόγματα που διαβιούν στον ελλαδικό χώρο. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος, έχει όμως ισχυρή θρησκευτική και ιστορική παράδοση όπως όλα τα κράτη».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής στο ΚΙΝΑΛ, σχολίασε τους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη.

«Ηταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια Πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό», σχολίασε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε: «Στεκόμαστε πάνω απ' όλα αυτά, όπως στηθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι, αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η δήλωση του μειονοτικού βουλευτή Ξάνθης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως η χώρα μας δεν είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Τουρκία.


Valuenews. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad