Μετ'εμποδίων η δίκη του ψευτογιατρού που εξαπατούσε ασθενείς με καρκίνο - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Μετ'εμποδίων η δίκη του ψευτογιατρού που εξαπατούσε ασθενείς με καρκίνο
Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» δήλωσαν οι δικηγόροι του στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου σήμερα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων της υπόθεσης.

Όπως είπαν, ο κατηγορούμενος ασθενής διακομίστηκε το περασμένο Σάββατο από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο και λαμβάνει οξυγόνο και ζήτησαν τη διακοπή της δίκης, καθώς δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον εντολέα τους.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος. Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη», σημείωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του «ψευτογιατρού», λέγοντας παράλληλα πως το δικαστήριο μπορεί να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο, ώστε να μάθει για την ακριβή κατάσταση της υγείας του, ενώ έκαναν λόγο για παράλειψη των φυλακών να ενημερώσουν για τη διακομιδή του ασθενούς.


Σημειώνεται ότι ο ψευτογιατρός έχει παραπεμφθεί σε δίκη για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες.

Το αίτημα της υπεράσπισης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των θυμάτων, με δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) να κάνουν λόγο για παρελκυστική πρακτική και να ζητούν να σταλεί ιατροδικαστής για να εξετάσει τον κατηγορούμενο.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του, το πιστοποιητικό» τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.

H ένορκος που άργησε και η μικρή αίθουσα

Όμως τα προβλήματα ξεκίνησαν με την έναρξη της σημερινής -δεύτερης κατά σειρά- συνεδρίασης του δικαστηρίου. Μία εκ των ενόρκων καθυστέρησε να προσέλθει με αποτέλεσμα η δίκη να καθυστερήσει για μιάμιση ώρα. Επιπροσθέτως, για μία ακόμα φορά οι δικηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής έθεσαν ζήτημα μεταφοράς της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα, καθώς η υπάρχουσα είναι πολύ μικρή για να χωρέσει τους διαδίκους και το πολυπληθές ακροατήριο, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται πάνω σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον», τόνισαν στο δικαστήριο με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, να τους απαντά ότι έχει υποβάλει αίτημα στη διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια να λύσει το ζήτημα.

Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε για τις 15:00 το μεσημέρι, προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να αποφασιστεί πώς και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.


Πηγή :iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad