Επιστρέφει ο Τσιόδρας | Νέα επιτροπή Δημόσιας υγείας - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Επιστρέφει ο Τσιόδρας | Νέα επιτροπή Δημόσιας υγείας

Σε μια νέα επιτροπή, που ονομάστηκε «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας» (ΕΕΔΥ) πρόεδρος ορίστηκε ο καθηγητής Παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και αντιπρόεδρος, ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ο καθηγητής Τσιόδρας, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της έναρξης της πανδημίας μαζί με τον πρώην υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά- από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο του 2020- επιστρέφει και πάλι στο κομμάτι της διαχείρισης της σοβαρής υγειονομικής κρίσης.

Η επιτροπή, η οποία θεσμοθετήθηκε κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Συνέλευσης, θα αποτελεί ένα αυστηρά ακαδημαϊκό όργανο.

Δεν σχετίζεται δηλαδή με την πανδημία και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που παραμένει κανονικά και θα συνεχίσει να συνεδριάζει, διευκρινίζουν πηγές από το υπουργείο Υγείας.

Η συγκεκριμένα επιτροπή πρόκειται να γνωμοδοτεί σε ερωτήματα της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημίου, να επεξεργάζεται ερευνητικά θέματα και συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής σε κλινικές μελέτες, να εισηγείται κοινά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των ασθενών με COVID, να οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις προς τους φοιτητές και την κοινότητα, δράσεις ενημέρωσης προς το κοινό, εθελοντικές συμβουλευτικές δράσεις σχετιζόμενες με την δημόσια υγεία και την πανδημία.

Επιπλέον, θα συνεργάζεται, όποτε της ζητηθεί, με τα αρμόδια υπουργεία υποβοηθώντας το έργο όλων των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, στα μέλη της επιτροπής δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση.

Η θητεία είναι τετραετής, αρχομένη από την υπογραφή της παρούσας Απόφασης και δύναται να ανανεωθεί μια ακόμη φορά.

Πηγή :cnn. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad