Κορωνοϊός | Πότε λήγει το πιστοποιητικό για τους άνω των 60 - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Κορωνοϊός | Πότε λήγει το πιστοποιητικό για τους άνω των 60


Σε επτά μήνες από την αρχική έκδοσή του παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους εμβολιασθέντες πολίτες άνω των 60 ετών.

Όπως ανακοίνωσε στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός, «το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου».

Ένα παράδειγμα

• Πολίτης 65 ετών ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του (έκανε δηλαδή και την δεύτερη δόση) στις 16 Ιουνίου 2021.

• Εξέδωσε άρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού στις 30 Ιουνίου, δηλαδή 14 μέρες αργότερα, βάσει σχετικής πρόβλεψης που θεωρεί απαραίτητη την παρέλευση του διαστήματος δύο εβδομάδων για την ανάπτυξη επαρκών αντισωμάτων.

• Η ισχύς του εν λόγω πιστοποιητικού παύει να ισχύει στις 30 Ιανουαρίου 2022

• Επομένως ο εν λόγω πολίτης θα πρέπει να προχωρήσει στην τρίτη δόση στο διάστημα μεταξύ 30ης Δεκεμβρίου 2021 και 30ης Ιανουαρίου 2022

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού της τρίτης δόσης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, βρίσκεται σε λειτουργία από τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή :kathimerini 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad