Μίνα Γκάγκα | Το 4ο κύμα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Μίνα Γκάγκα | Το 4ο κύμα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους
Γκάγκα: Οι ασθενείς πηγαίνουν αργά στον γιατρό και είναι δύσκολο να γίνουν καλά

Αρχικά, τον λόγο πήρε η Μίνα Γκάγκα, η οποία ενημέρωσε πως σήμερα εντοπίστηκαν 6.565 νέες μολύνσεις, ενώ καταγράφηκε νέα αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, που ανήλθαν σε 621, έναντι 612 που είχαν ανακοινωθεί χθες, με την πίεση στο ΕΣΥ να αυξάνεται. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους 78 συμπολίτες μας που κατέληξαν με επιπλοκές της νόσου το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, από τους πολίτες που είναι διασωληνωμένοι, 19% είναι εμβολιασμένοι και 81% ανεμβολίαστοι.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό το διάστημα, που είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα, να αποφύγει ο καθένας, στο μέτρο που μπορεί, την επαφή με άλλα άτομα», είπε η κυρία Γκάγκα. «Κρατάμε τα μέτρα, φοράμε μάσκες και προσέχουμε τις επαφές μας», είπε.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα: «Πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό, εάν έχουμε συμπτώματα. Δεν περιμένουμε οκτώ ημέρες με πυρετό και δύσπνοια. Είναι σημαντικό… Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι ασθενείς πηγαίνουν αργά στον γιατρό και είναι δύσκολο να γίνουν καλά».

Σταθεροποίηση σε υψηλά επίπεδα

Η πορεία της πανδημίας εμφανίζει μια σταθεροποίηση, αν και σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ενώ συνεχίζει να αυξάνει ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων, σημείωσε, παίρνοντας τον λόγο, η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως παρατήρησε, ενώ η εικόνα της πανδημάις είναι γνωστή πια σε όλους, επικρατεί ένα κλίμα εφησυχασμού, αποστασιοποιημένης παρατήρησης των εξελίξεων, «λες και δεν μας αφορά όλους», η κατάσταση.

Η Β. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως στην επικράτεια υπάρχουν 54.000 ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού. Έτσι, διαπιστώνεται ότι, παρά τη σταθεροποίηση της διάδοσης, με τη μεγάλη διασπορά και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχίσει να είναι αισθητή για αρκετές εβδομάδες και θα αργήσουμε να δούμε μείωση θανάτων και διασωληνωμένων.

Ποιες περιοχές εμφανίζουν άνοδο

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε πως παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στη διάδοση σε περιοχές όπως Σάμος, Γρεβενά, Ευρυτανία, Ηράκλειο, Πρέβεζα, Χανιά, Άρτα και Έβρος.

9 στα 10 κρούσματα στα σχολεία εντοπίζονται μέσω self test

Επιπλέον, αναφορικά με τον έλεγχο στα σχολεία, η καθηγήτρια σημείωσε πως 9 στα 10 κρούσματα διαγιγνώσκονται λόγω των self test στους μαθητές.

Σύμφωνα με την ίδια, το συστηματικό τέστινγκ στη χώρα αποτελεί σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναφορικά με την εικόνα στα νοσοκομεία της χώρας, η Β. Παπαευαγγέλου τόνισε πως αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα 4.500 ασθενείς Covid, με μέσο όρο 405 εισαγωγές κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα. Όπως είπε, χθες σημειώθηκε ρεκόρ νέων εισαγωγών, με 490 ασθενείς.

Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad