Έτοιμος για νέο σφυροκόπημα στη Συρία ο Ερντογάν - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Έτοιμος για νέο σφυροκόπημα στη Συρία ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε επιχειρήσεις κατά του συριακού Στρατού δηλώνοντας ότι η Τουρκία ίσως «αναγκαστεί» να αναπτύξει βαρύ οπλισμό στη Συρία για να τον αντιμετωπίσει.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία θα συνεχιστούν χωρίς να επιδειχθεί «απολύτως κανένας συμβιβασμός».

«Προς ώρας δεν γνωρίζω τι στάση θα τηρήσει το (σ.σ. συριακό) καθεστώς, αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, ειδικά κατά αυτής της προσέγγισης στην Ιντλίμπ και θα συνεχίσουμε να απαντάμε με όλον τον βαρύ οπλισμό μας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το γεγονός να πάρει την πορεία του» ανέφερε.

Έτσι λοιπόν, ο Ερντογάν προαναγγέλλει την έναρξη εχθροπραξιών με τακτικές μονάδες του συριακού Στρατού.

Η αλήθεια είναι ότι ο συριακός στρατός κατά την διάρκεια των 10 χρόνων που πολεμάει αδιαλείπτως εναντίον ισλαμιστών ανταρτών, έχει υποστεί βαρύτατες απώλειες, έχει χάσει τα καλύτερα στελέχη σε ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό και ο εξοπλισμός του είναι καταπονημένος και πλέον ανεπαρκής.

Σίγουρα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις, καθώς δεν διαθέτει σοβαρή αεροπορική υποστήριξη αλλά θα αναγκάσει τους Τούρκους να δεσμεύσουν σοβαρές δυνάμεις και εφόδια εναντίον του, ενώ είναι δεδομένο πως θα υποστούν απώλειες.

Μένει να φανεί εάν η Άγκυρα θα περάσει από τις απειλές σε επιθετικές ενέργειες κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων οι οποίες όμως υποστηρίζονται από τους Ρώσους.

Σημειώνεται ότι χθες οι τουρκικές μονάδες βομβάρδισαν κουρδικές θέσεις με δυνάμεις πυροβολικού.

Πηγή:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad