Φοιτητές επιχείρησαν να χτίσουν τοίχο μέσα στο Πολυτεχνείο | Κατεδαφίστηκε με εντολή Θεοδωρικάκου - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Φοιτητές επιχείρησαν να χτίσουν τοίχο μέσα στο Πολυτεχνείο | Κατεδαφίστηκε με εντολή ΘεοδωρικάκουΟ υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε άμεσα εντολή για να γίνει επιχείρηση και λίγη ώρα αργότερα ομάδα αστυνομικών συνόδεψε υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ. Είχε προηγηθεί καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ).

Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.Κατά την ίδια πηγή, χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τείχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».   

Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας

Η Κοσμητεία της ΣΕΜΦΕ εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν την Πέμπτη κάνοντας λόγο για «κλιμακούμενη αντιακαδημαϊκή συμπεριφορά εξαιρετικά μικρής ομάδας σπουδαστών, οι οποίοι συστηματικών αυθαιρετούν».

Πηγή :iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad