Νέες προκλήσεις Τούρκων | Στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας με στόχο την Ελλάδα - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Νέες προκλήσεις Τούρκων | Στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας με στόχο την ΕλλάδαΜε δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην «Γαλάζια Πατρίδα» απαντάει φανερά εκνευρισμένη η Τουρκία στις συμμαχίες που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα και κορυφώθηκαν με τις πρόσφατες υπογραφές των αμυντικών συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα πρόκειται για την άσκηση ναρκοπολέμου «Νουσρέτ 2021» στο Βόρειο Αιγαίο και της μεγαλύτερης έκτασης -προετοιμασίας θαλάσσιου πολέμου- «Ανατολική Μεσόγειος 2021» από την 1/11/2021.

Στην άσκηση ναρκοπολέμου, ανοιχτά των Δαρδανελίων λαμβάνουν μέρος δυνάμεις από Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν, Κατάρ, Λιβύη, Μπαγκλαντές, αλλά και χώρες του ΝΑΤΟ όπως Ρουμανία, Ουκρανία Βέλγιο. Ενώ στην άσκηση «Αν. Μεσόγειος 2021», θα πάρουν μέρος ειδικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τις ασκήσεις ως απάντηση της Τουρκίας στο «πεδίο» με «τον τουρκικό στρατό να εκθέτει για μια ακόμη φορά τη δύναμη του στη θάλασσα».

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του δικτύου TGRT που υποστηρίζει προκλητικά -με υπόκρουση επικής μουσικής- πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες ασκήσεις στην «Γαλάζια Πατρίδα» ως «απάντηση στις παρενοχλήσεις της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, στον ανταγωνισμό εξοπλισμών και στις ασκήσεις που κάνει με άλλες χώρες», σημειώνοντας : «Η Ελλάδα που υπέγραψε αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή:protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad