Καζάνι που βράζει το εργοστάσιο Λιπασμάτων στην Καβάλα | Υπόσχεση ακύρωσης απολύσεων έδωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ.Ελευθεριάδου - Συνέντευξη στην ValueNews (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

Καζάνι που βράζει το εργοστάσιο Λιπασμάτων στην Καβάλα | Υπόσχεση ακύρωσης απολύσεων έδωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ.Ελευθεριάδου - Συνέντευξη στην ValueNews (βίντεο)


Κοινοποιούνται σταδιακά οι απολύσεις των 133 εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας, οι οποίοι με δικαστικές αποφάσεις είχαν δικαιωθεί αλλά δεν είχαν επιστρέψει ποτέ στον τομέα εργασίας τους.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους των λιπασμάτων που είχαν απολυθεί το 2016 με μηνύσεις σε βάρος τους, όταν οι ίδιοι είχαν αρνηθεί να αλλάξουν την εργασιακή τους σχέση, είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, είχαν αρχικά δικαιωθεί και επαναπροσληφθεί. Δεν επέστρεψαν ποτέ στο αντικείμενο εργασίας τους, ενώ από τις αρχές του 2020 δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στο εργοστάσιο.
Οι υπό απόλυση εργαζόμενοι, οι οποίοι ανήκουν στο δυναμικό της αρχικής εταιρίας που είχε αναλάβει τη λειτουργία του εργοστασίου, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους δικαστικά και συνδικαλιστικά.

Σε δηλώσεις στην ValueNews η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, δεσμεύθηκε για την άρση των απολύσεων με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας και επέρριψε ευθύνες στη Νέα Δημοκρατίας και τους τοπικούς κυβερνητικούς Βουλευτές. 

Χαρακτηριστικά η κα Ελευθεριάδου ανέφερε: "Αυτοί οι άνθρωποι απολύθηκαν για δεύτερη φορά. Και το τραγικό είναι ότι ενώ απολύθηκαν και το 2016 και το δικαστήριο ακύρωσε τις απολύσεις τους. Μάλιστα υπάρχουν και αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, οι οποίες ακυρώνουν τις απολύσεις του 2016, έρχεται ξανά ο κος Λαυρεντιάδης και με θράσος που του το έχει δώσει η Νέα Δημοκρατία και οι Κυβερνητικοί Βουλευτές της Καβάλας. Όλοι έχουν την ευθύνη τους. Σαν να μην υπάρχουν οι δικαστικές αποφάσεις, επαναλαμβάνει τα ίδια επιχειρήματα και ξανααπολύει τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο. Όλοι στην Καβάλα ξέρουμε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί, λειτουργεί με 100άδες εργαζομένους, οι οποίοι και οι ίδιοι δεν έχουν κανένα εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Ιδιοκτήτης του εργοστασίου είναι ο κος Λαυρεντιάδης. Και έρχεται ο κος Λαυρεντιάδης στα δικαστήρια και λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με το εργοστάσιο. Ντροπή μας να αποδεχόμαστε κάποιοι στην Καβάλα αυτούς τους ισχυρισμούς. Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας"

Εγώ θέλω να διαβεβαιώσω και τους εργαζόμενους που απολύονται, ότι οι απολύσεις αυτές θα ακυρωθούν και τους εργαζομένους που βρίσκονται μέσα ότι εφόσον έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή η εργοδοτική αυθαιρεσία θα σταματήσει. Είναι υπόσχεση! "


Πηγή:ValueNews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad