Αρνητές εμβολίων ζητούν πλαστά θετικά τεστ covid - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021

Αρνητές εμβολίων ζητούν πλαστά θετικά τεστ covidΣοβαρή καταγγελία για την παράνομη δραστηριότητα ομάδων αντιεμβολιαστών έκανε δημόσια η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Μιλώντας για το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, η κυρία Βασιλείου -επικαλούμενη δηλώσεις καθηγητή του ΑΠΘ- σημείωσε ότι «ένας ανεμβολίαστος ή ασυμπτωματικός ο οποίος κυκλοφορεί ανάμεσά μας είναι σαν να κρατάει στο χέρι του ένα περίστροφο και να πυροβολεί ανεξέλεγκτα. […] Τρεις θα σκοτώσει, 10 θα τραυματίσει, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί».

Η γραμματέας του ΙΣ Δράμας τόνισε ότι η Πολιτεία σέβεται την επιλογή του αρνητή να μην εμβολιαστεί, με την προϋπόθεση ότι θα κάνει δύο τεστ την εβδομάδα. «Αυτός δεν μπορεί να σεβαστεί αυτό που πρέπει να κάνει ώστε να παραμείνει ανεμβολίαστος αλλά να ελέγχεται; Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι δεν το σέβονται», προσέθεσε.

Σύμφωνα με την Όλγα Βασιλείου, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν επίμονες… οχλήσεις σε μικροβιολογικά εργαστήρια, από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που εντάχθηκαν -ή επρόκειτο να ενταχθούν- στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Με το θετικό τεστ, ωστόσο, θα απέφευγαν το εμβόλιο, τουλάχιστον για 6 μήνες.

Οι συγκεκριμένες ομάδες αρνητών των εμβολίων ζητούσαν από το προσωπικό των εργαστηρίων να τους δοθεί θετικό rapid test -με φράσεις όπως «δώστε μου μωρέ ένα χαρτί να τελειώνουμε», ισχυριζόμενοι ότι είχαν «βγει» θετικοί από self test που έκαναν στο σπίτι τους. Άλλοι, σύμφωνα με την κυρία Βασιλείου, παρακαλούσαν για να ψευδή βεβαίωση θετικού τεστ, λέγοντας πως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το αντίτιμο του τεστ.

Πηγή :iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad