Από σήμερα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Από σήμερα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑΜε νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται πιθανότατα εντός της ημέρας στη Βουλή αλλάζει το δοσολόγιο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μπορούν να καταβάλλουν διπλή δόση του φόρου στο τέλος Οκτωβρίου.

Η ίδια νομοθετική ρύθμιση θα έχει και τη διάταξη για την μηδενική επιβολή φόρου γονικών παροχών και δωρεών σε συγγενείς πρώτου βαθμού μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ είτε πρόκειται για ακίνητα είτε για μετοχές είτε και μετρητά που είναι και το σημαντικότερο.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσουν να αναρτώνται το απόγευμα ενώ, δεδομένου ότι πρόκειται για περισσότερα από επτά εκατομμύρια, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ύστερα από αρκετές ώρες. Οι ιδιοκτήτες θα έχουν δύο τρόπους για να εντοπίσουν το ποσό μέσα από την καινούργια πλατφόρμα myAADE.

Με την αλλαγή που θα επέλθει, το τελικό δοσολόγιο πληρωμής του φετινού ΕΝΦΙΑ διαμορφώνεται ως εξής:


· 1η και 2η δόση: Παρασκευή 29 Οκτωβρίου


· 3η δόση: Τρίτη 30 Νοεμβρίου


· 4η δόση: Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου


· 5η δόση: Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 και


· 6η δόση: Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022


Έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής του φόρου δεν θα υπάρξει ενώ όσοι πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο (κάτι που θα κριθεί με τα εισοδήματα που αποτυπώθηκαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις) θα λάβουν πρόσθετη έκπτωση 50%.

Το όριο είναι 9000 ευρώ για τον ανύπαντρο, 10.000 ευρώ για τον παντρεμένο και 1000 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί. Όσοι πυρόπληκτοι έκαναν και χθες τη δήλωση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr θα απαλλαγούν για τον ΕΝΦΙΑ που αναλογεί στο κατεστραμμένο ακίνητο (και όχι συνολικά για την περιουσία τους) ενώ αυτόματα θα διαγραφεί ο φόρος για τους δύο δήμους της Εύβοιας που επλήγησαν περισσότερο. Πρόκειται για τους δήμους Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού.

Δύο οι τρόποι εντοπισμού του ποσού που θα πληρώσετε. Μέσα από το παλαιό site της ΑΑΔΕ (aade.gr) μπορείτε να εντοπίσετε το ποσό της οφειλής. Επίσης μέσα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου θα μπορείτε από το απόγευμα και μετά να βρείτε και το ποσό που αντιστοιχεί στο κάθε ακίνητο μέσα από το τελικό εκκαθαριστικό.

Πηγή :thetoc. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad