Λαϊκό Νοσοκομείο | Γυρίζουν μπρούμητα τους ασθενείς με κορωνοϊο για να μην πεθάνουν - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Λαϊκό Νοσοκομείο | Γυρίζουν μπρούμητα τους ασθενείς με κορωνοϊο για να μην πεθάνουν

Οι στιγμές που καταγράφονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με ασθενείς κορονοϊού είναι συγκλονιστικές. Κάθε μέρα γιατροί αλλά και νοσηλευτές ρίχνονται με όλες τους τις δυνάμεις στη μεγάλη μάχη να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με τον ιό και να κρατήσουν στη ζωή όσους υποφέρουν.

Η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μπήκε εκεί που δίνεται αυτή η μάχη. Εκεί που οι ασθενείς χρειάζονται υποστήριξη οξυγόνου, στη μονάδα COVID του νοσοκομείου "Λαικό". Οι εικόνες που καταγράφθηκαν είναι ανατριχιαστικές. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό γυρίζουν μπρούμυτα τους ασθενείς για να πάρουν μία ανάσα.

Το τι συμβαίνει εξηγεί ο καθηγητής Νίκος Σύψας:

"Ένας ασθενής πρέπει να είναι μπρούμυτα καθώς αιματώνεται έτσι καλύτερα το αναπνευστικό του σύστημα όπως εξηγεί ο κ. Σύψας. "Δεν αντέχεται αυτό αλλά ο ασθενής πρέπει να επιβιώσει", σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Όπως αναφέρει, ένας ασθενής που μπαίνει σε ΜΕΘ έχει ανάγκη υψηλής παροχής οξυγόνου ενώ το μηχάνημα αυτό θέλει συνεχώς ρύθμιση.

"Είναι οδυνηρό να πνίγεται ο ασθενής. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να πεθαίνει από ασφυξία, είναι ο πιο οδυνηρός θάνατος, η πιο οδυνηρή κατάσταση να μην μπορείς να πάρεις αέρα", υπογραμμίζει ο κ. Σύψας.

Τονίζει πως εάν κάποιος μπει σε ΜΕΘ οι πιθανότητες να επιβιώσει δεν είναι πολλές, είναι κάτω από 50%. "Είναι σκληρή μάχη", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημειώνει πως το νοσηλευτικό προσωπικό είναι το στήριγμα της κλινικής και πως υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήταν ανυπόφορες. "Στο 2ο και το 3ο κύμα εξαντληθήκαμε αλλά τα καταφέραμε".

Ο ίδιος ανέφερε πως ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στο νοσοκομείο είναι γύρω στα 50 έτη και είναι ανεμβολίαστοι. Συγκεκριμένα, το 85% είναι ανεμβολίαστοι και το 15% εμβολιασμένοι που είναι ηλικιωμένοι ή ανοσοκατασταλμένοι με υποκείμενα νοσήματα που ρίχνουν την ανοσία τους. Διασωληνωμένοι θα είχαν πεθάνει αν δεν είχαν εμβολιαστεί, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι σε κάποιους ασθενείς βλέπουν μακροχρόνια προβλήματα, δυσεπίλυτα όπως κόπωση και χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ οι δημοσιογράφοι και η κάμερα του ΣΚΑΙ μπήκαν σε συγκεκριμένους χώρους για τους οποίους υπήρχε άδεια ενώ προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.

Πηγή:thetoc.gr

Η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μπήκε εκεί που δίνεται αυτή η μάχη. Εκεί που οι ασθενείς χρειάζονται υποστήριξη οξυγόνου, στη μονάδα COVID του νοσοκομείου "Λαικό". Οι εικόνες που καταγράφθηκαν είναι ανατριχιαστικές. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό γυρίζουν μπρούμυτα τους ασθενείς για να πάρουν μία ανάσα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad