Την Δευτέρα η απόφαση για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη | Νέα δήλωση του γιού του Γιώργου - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021

Την Δευτέρα η απόφαση για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη | Νέα δήλωση του γιού του Γιώργου

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, είναι ξεκάθαρος. "Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι,επιστολες και Πρωτοδοκεία να μας το πουν." .

Με νέα ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γιος του μέγιστου Μίκη, Γιώργος, ξεκαθαρίζει για ακόμα μια φορά πως δε χρειάζεται καμια δικαστική απόφαση για τον τόπο ταφής του πατέρα του - σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου του εκλιπόντα στο Γαλατά Χανίων - τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων για τον καθορισμό του τόπου ταφής, που διεξάγεται τη Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Επιπλέον, απαντά - εμμέσως πλην σαφώς - στην αδελφή του Μαργατίτα, η οποία το Σάββατο είχε πει πως "οι νεκροί δεν έχουν επιθυμίες" .

"Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.

Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.

Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες. Γι'αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.


Γιώργος Θεοδωράκης".

Θρίλερ με την ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Διαστάσεις πήρε το ζήτημα της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη καθώς μετά το θάνατό του την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, η υπόθεση εξελίχθηκε σε θρίλερ με το δικαστήριο να φρενάρει την επιθυμία της κόρης του Μαργαρίτας για το Βραχάτι Κορινθίας ενώ είχε έρθει στη δημοσιότητα επιστολή του μουσικοσυνθέτη από το 2013 μέσω της οποίας εξέφραζε την επιθυμία του για τον Γαλατά στα Χανιά.
Την ίδια ώρα ξέσπασε ενδοοικογενειακή κόντρα, έντονα φορτισμένη, μεταξύ μελών της οικογένειας του μουσικοσυνθέτη μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Σάββατο και ενόσω το λαϊκό προσκύνημα στον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη έχει οριστεί για μια μέρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη και μικρός γιος της Μαργαρίτας, σε νέα ανάρτηση του στο Facebook καθησυχάζει απευθυνόμενος στον παππού του πως "παππού μου, μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο".
Είχε προηγηθεί ηχηρή παρέμβαση του στις δημόσιες τοποθετήσεις και διαφοροποιήσεις μετά και το δικαστικό "μπλόκο" για το Βραχάτι. "Δεν είναι ώρα για αυτοπροβολή", ανέφερε στην ανάρτησή του, λέγοντας πως ο παππούς του ήταν άνθρωπος για όλο τον κόσμο.
"Ο παππούς μου ήταν άνθρωπος για όλο τον κόσμοΑυτό όμως συγχρόνως δε σημαίνει πως δεν είχε και δικούς του, πιο κοντινούς ανθρώπους . Η κάθε οικογένεια έχει τα προσωπικά της και επομένως το προσωπικό της πένθος το οποίο είναι άλλης διάστασης. Οι άνθρωποι που είναι και ήταν κοντά του πρέπει να πενθίσουν μαζί μας και να σεβαστούν το πνεύμα ενότητος που μας δίδαξε ο Μίκης. Δεν είναι ώρα ακόμα για αυτοπροβολή. Εγώ γράφω αυτό το μήνυμα με τρομερή συγκίνηση και ρίγη. Όλοι εσείς που αγαπήσατε το παππού να αγκαλιάσετε την οικογένεια του", αναφέρει ο εγγονός του Αγγελος .
"Είμαστε άνθρωποι που μεγαλώσαμε πάντα στο πλάι του, στο φως του, στη σκιά του, στις δύσκολες αλλά και τις πιο λαμπρές του στιγμές και είδαμε όλη την αγάπη σας . Τώρα ένα τεράστιο μέρος και της δικιάς μας ζωής θα κοιμηθεί-ξεκουραστεί με τον αγαπημένο μας παππούλη . Η διακριτικότητα είναι απαραίτητη", συνεχίζει και προσθέτει : "Όλο αυτό είναι τόσο φρέσκο και θεωρώ πως στη μνήμη του τεράστιου αυτού ανθρώπου πρέπει να μας δοθεί χρόνος στα συγγενικά του πρόσωπα ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο πένθος, με τη στήριξη τη πολιτείας και των ανθρώπων που τον λάτρεψαν.
Ο παππούς μου μας δίδαξε το ελεύθερο πνεύμα, την αγάπη και το σεβασμό στον συνάνθρωπο. Ας σταθούμε στο ύψος τον περιστάσεων. Να ήταν περήφανος για μας".

Πηγή:thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad