Ένας Ιππόκαμπος με τη μάσκα κορωνοϊου διεκδικεί Διεθνές βραβείο | Έλληνας ο καλλιτέχνης - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ένας Ιππόκαμπος με τη μάσκα κορωνοϊου διεκδικεί Διεθνές βραβείο | Έλληνας ο καλλιτέχνης

Ένας ιππόκαμπος στο Στρατώνι Χαλκιδικής σέρνει από την ουρά του μια χειρουργική μάσκα. Μια υποβρύχια λήψη που αποτυπώνει μοναδικά την παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει αυτή στα θαλάσσια είδη. Για την συγκλονιστική φωτογραφία, που είναι υποψήφια για διεθνές βραβείο, μίλησε στην ΕΡΤ ο φωτογράφος Νικόλας Σαμαράς καθώς και ο Βασίλης Μεντογιάννης, πρόεδρος του «Ινστιτούτου Ιππόκαμπος».

«Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ο κόσμος άρχισε να πηγαίνει στις παραλίες», δήλωσε ο κ. Σαμαράς ο οποίος τράβηξε την συγκεκριμένη φωτογραφία στο Στρατώνι Χαλκιδικής, όπου βρίσκεται η μοναδική γνωστή αποικία ιππόκαμπων στην Ελλάδα.

«Είχαμε την τύχη ή την ατυχία να πέσουμε πάνω σε μια τέτοια εικόνα που φυσικά ήταν θέμα χρόνου να προκύψει» είπε ο Έλληνας φωτογράφος.

«Το Στρατώνι είναι ένα μοναδικό σημείο στην ελληνική επικράτεια όπου παρακολουθούμε τους ιππόκαμπους», δήλωσε ο Βασίλης Μεντογιάννης, λάτρης του είδους που έχει την ιδιαιτερότητα να γεννάει το αρσενικό.

Πηγή:ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad