Νέα πρόκληση Τατάρ | Η Κύπρος πρέπει να περάσει στην κυριαρχία της Τουρκίας - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα πρόκληση Τατάρ | Η Κύπρος πρέπει να περάσει στην κυριαρχία της ΤουρκίαςΣε νέο παραλήρημα προέβη ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μιλώντας στο συμπόσιο για το Αιγαίο και τα προβλήματα με την Ελλάδα τουρκικού πανεπιστημίου στη Σμύρνη, ισχυρίστηκε ότι οι ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο κι ότι το νησί θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή τη διάδοχό του Τουρκία, καθώς η Κύπρος είναι εντελώς δική τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το sigmalive, ανέφερε πως η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας θα πρέπει να συνεχιστεί,μοτέρ φτάνοντας στο σημείο να πει ότι με την τουρκική εισβολή το 1974, διασφαλίστηκε η ειρήνη: "Εάν υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο σήμερα, αυτό οφείλεται στην παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί. Διαφορετικά, η αιματοχυσία θα συνεχιζόταν", είπε.

Ειδικότερα, ο Τατάρ, υποστήριξε ότι "οι ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ τους ουρκοκυπρίους, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια".

Ισχυρίστηκε ακόμη πως ο μόνος στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η "Ένωση" της Κύπρου με την Ελλάδα.

"Όλοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας", δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους.

Πηγή :thetoc. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad