Εντυπωσιακές εικόνες από την επίσημη έναρξη του Ράλι Ακρόπολις | Για πρώτη φορά περνά και από το Σύνταγμα (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021

Εντυπωσιακές εικόνες από την επίσημη έναρξη του Ράλι Ακρόπολις | Για πρώτη φορά περνά και από το Σύνταγμα (βίντεο)

Στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) επέστρεψε επίσημα η Ελλάδα, μέσω του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, το οποίο ξεκίνησε σήμερα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις ήταν «απών» για μια οκταετία από την παγκόσμια διοργάνωση, ωστόσο τώρα επιστρέφει, αντικαθιστώντας το Ράλι της Χιλής κι αποτελώντας τον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Σε δηλώσεις του, πριν την έναρξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το φέραμε πίσω το Ράλι Ακρόπολις. Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Οι Ελληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή. Ευχαριστώ όσους εργάστηκαν γι' αυτή την επιτυχία. Προσδοκώ και προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάκλεια. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια και είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Είναι πολύ καλή η οργάνωση, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα και τον αθλητισμό και τους συμπατριώτες μας που έχουν πάθος με το αυτοκίνητο. Είμαι βέβαιος πως με συνεργασία, συνεκτικότητα και όραμα θα καταφέρουμε πολλά, ώστε να έχουμε και άλλες τέτοιες διορεγανώσεις στην Ελλάδα στο μέλλον». 

Από τις 16:30 ξεκίνησε η αναγνώριση της υπερειδικής COSMOTE 5G Athens Stage από τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα, ενώ από τις 17:00 μαι μετά άρχισαν να μαζεύονται στη Διονυσίου Αεροπαγίτου για την επίσημη έναρξη.

Στα 48 πληρώματα που ξεκίνησαν τον θρυλικό αγώνα περιλαμβάνονται οι εργοστασιακές ομάδες των Toyota, Hyundai και M-Sport Ford όλοι οι διεκδικητές των πρωταθλημάτων στις κατηγορίες WRC2 και WRC3, καθώς και πολλά ελληνικά πληρώματα στην τελευταία κατηγορία.


Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad