Στην Αθήνα το συνέδριο των αρχηγών ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Στην Αθήνα το συνέδριο των αρχηγών ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ

Όλοι οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος Αρχηγός, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, στον απόηχο των παραβιάσεων στο Βόρειο Αιγαίο τεσσάρων τουρκικών μαχητικών, ανάμεσα από Λήμνο – Σαμοθράκη, που οδήγησαν σε σκληρές αερομαχίες και εμπλοκές με από ελληνικά F-16.

Χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Chair of the Military Committee – CMC) Ναύαρχο Rob Bauer, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο ελληνικό «πεντάγωνο».

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, πριν την μετάβασή του στο Στρατόπεδο του «ΠΑΠΑΓΟΥ», κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον CMC θέματα που αφορούν στην προετοιμασία του Συνεδρίου, για το οποίο έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι εργασίες του να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και να επιτευχθεί ο σκοπός διεξαγωγής του, λαμβανομένου υπόψη ότι η πραγματοποίηση του MCC 21 στην Χώρα μας κατά την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός.

Επίσης συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, η διατήρηση των οποίων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Συμμαχίας.

Ακολούθως ο CMC, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στο γραφείο του.

Πηγή:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad