Αρνούνται θεραπεία, υπογράφουν και πηγαίνουν σπίτι τους – Πονοκέφαλος από ασθενείς με κορωνοϊό - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Αρνούνται θεραπεία, υπογράφουν και πηγαίνουν σπίτι τους – Πονοκέφαλος από ασθενείς με κορωνοϊό


Νέος "πονοκέφαλος" έρχεται στα κρατικά νοσηλευτήρια με τον Οργανισμό Κρατικών υπηρεσιών υγείας μάλιστα να κρούει καμπανάκι. Όπως φαίνεται ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας και ενδεδειγμένης θεραπείας, αρνούνται την βοήθεια των γιατρών και των νοσηλευτών, με αποτέλεσμα να υπογράφουν εξιτήριο και να πηγαίνουν στο σπίτι τους. Το ανησυχητικό ωστόσο είναι πως επιστρέφουν αργότερα με χειρότερη συμπτωματολογία.

«Κάποιοι αρνούνται να πάρουν τη θεραπεία την οποία τους δίδουν οι θεράποντες ιατροί ή εκεί που νιώθουν ότι είναι κάπως καλύτερα μπορεί να υπογράψουν εξιτήριο και να φύγουν. Όσοι υπέγραψαν εξιτήριο και έφυγαν, ήρθαν πίσω σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Η συντριπτική πλειοψηφία εξάλλου των νοσηλευομένων αυτή την στιγμή είναι ανεμβολίαστοι με τους αρμόδιους να απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις σε όσους ακόμη για τους δικούς τους λόγους δεν εμβολιάστηκαν να το πράξουν. Στα καλά νέα πάντως, η κατάσταση στα κρατικά νοσηλευτήρια παρουσιάζει αισθητή βελτίωση με τον ΟΚΥΠΥ ωστόσο να παραμένει συγκρατημένος αφού ακόμα υπάρχει ένα ποσοστό θετικότητας στην κοινότητα παρόλο που είναι κάτω από 1% και ως συνεπακόλουθο, κάποιοι θα χρειαστούν νοσηλεία.

Οι αρμόδιοι ωστόσο εστιάζουν και σε μερίδα πολιτών οι οποίοι νόσησαν με κορωνοϊό και ενώ αρνητικοποιήθηκαν εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής, οι λεγόμενοι post covid. Μετά τις εξαγγελίες από πλευράς του υπουργού υγείας ότι θα δοθεί περαιτέρω φροντίδα για τους ασθενείς αυτούς, στο νοσοκομείο Λεμεσού δημιουργήθηκε και θα λειτουργήσει ειδική μονάδα στην οποία θα νοσηλεύονται τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Παράλληλα όμως, έμφαση δίνεται και στους long covid ασθενείς, πρόσωπα δηλαδή που ενώ πήραν εξιτήριο ακόμα παρουσιάζουν προβλήματα με την υγεία τους.

«Για τους long covid εντός των ημερών δημιουργούνται ειδικά ιατρεία τα οποία θα στελεχώνονται από ειδικούς παθολόγους, ένα για κάθε νοσοκομείο. Θα τα επισκέπτονται ασθενείς που νόσησαν με covid, πήραν εξιτήριο και παρουσιάζουν συμπτώματα», συμπλήρωσε ο κ. Χαριλάου.

Εκεί θα τους γίνεται κλινική αξιολόγηση, ενώ μέσω ερωτηματολογίου, ο ιατρός θα κρίνει αν ο ασθενής θα χρειαστεί παραπομπή και γιατρό άλλης ειδικότητας.

Την ίδια ώρα, μέχρι τέλος Οκτωβρίου σύμφωνα με Αμερικανούς ανώτατους υγειονομικούς αξιωματούχους ενδέχεται να λάβει "πράσινο" φως το εμβόλιο της Pfizer για χορήγηση σε παιδιά από 5 μέχρι 11 ετών κάτι που φυσικά θα αποφασίσει ο Αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος αναμένει να κατατεθεί το σχετικό αίτημα από την εταιρεία.

Στην Κύπρο πάντως, το πρόγραμμα της χορήγησης τρίτης δόση του εμβολίου συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Μέχρι σήμερα έγιναν 1000 εμβολιασμοί, ενώ ξεκίνησαν και οι ομάδες των ανοσοκατασταλώμενων και των επαγγελματιών υγείας.Πηγή: https://omegalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad