Καραβάνια Αφγανών μεταναστών διασχίζουν την έρημο για να σωθούν (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021

Καραβάνια Αφγανών μεταναστών διασχίζουν την έρημο για να σωθούν (βίντεο)

Ένα βίντεο δείχνει την πραγματικά επική κλίμακα της εξόδου των Αφγανών που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να κατευθυνθούν προς τα δυτικά, αφού πλέον το Αφγανιστάν ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, oι επικές σκηνές της μαζικής μετανάστευσης μέσα από την έρημο, όπου συναντώνται τα σύνορα του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και του Ιράν, δείχνουν ένα ατελείωτο ποτάμι ανθρώπων να προχωρά ανάμεσα στα βουνά.

Για τους Βρετανούς πολιτικούς που ανησυχούν για την εισροή μεταναστών στην Ευρώπη, οι εικόνες αυτές θα επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους τους. Για αυτούς τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, ο αρχικός τους προορισμός θα είναι πιθανότατα η Τουρκία, η οποία απέχει περισσότερα από 1.000 μίλια μέσω του Ιράν, και από εκεί πολλοί ελπίζουν να έρθουν στην Ευρώπη και τη Βρετανία.

Ένας μετανάστης που πραγματοποίησε πρόσφατα το ίδιο ταξίδι δήλωσε ότι το τμήμα που φαίνεται στο βίντεο είναι στο τέλος ενός τετράωρου ταξιδιού μέσα από δύσβατη περιοχή, όπου οι Αφγανοί πρόσφυγες, αφού ταξιδέψουν για λίγο μέσω Πακιστάν, συνεχίζουν το ταξίδι τους με Ιρανούς λαθρέμπορους.

Την Τρίτη, ο Filippo Grandi, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προέβλεψε ότι οι εκκενώσεις από το αεροδρόμιο της Καμπούλ ήταν μόνο η αρχή μιας «πολύ μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης».

Ο ίδιος δήλωσε: «Οι σκηνές στο αεροδρόμιο της Καμπούλ τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν μια έκρηξη συμπόνιας σε όλο τον κόσμο για το φόβο και την απόγνωση χιλιάδων Αφγανών. Αλλά όταν αυτές οι εικόνες θα έχουν ξεθωριάσει από τις οθόνες μας, θα υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια άνθρωποι που χρειάζονται τη δράση της διεθνούς κοινότητας».

Πηγή: ethnos.gr - daily mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad