Σε αναστολή εργασίας από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021

Σε αναστολή εργασίας από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοίΣε ρυθμούς αναστολής εργασίας κινούνται τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή το μέτρο που αφορά στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Την ίδια ώρα, στο κάδρο μπαίνουν οι αντιδράσεις όσων έχουν αντιρρήσεις με το μέτρο αλλά και τα επιδημιολογικά στοιχεία σε όλη την χώρα που δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα υπολογίζεται πως περί τους 10.000 υγειονομικούς εκτιμάται ότι παραμένουν ακόμη απροστάτευτοι εν μέσω του τελευταίου πανδημικού κύματος, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας και να αποτελούν ζωτικό κομμάτι του νοσηλευτικού προσωπικού. Και όπως ορίζει πλέον ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα τεθούν εκτός της εργασίας τους τόσο για τη δική τους προστασία όσο και για εκεινη που αφορά τους ασθενείς που περιθάλπουν.

Από πλευράς του ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε σχετική έρωτηση τόνισε πως παρά τις όποιες αντιδράσεις ο νόμος θα εφαρμοστεί. «Είναι η πρώτη ημέρα, ήρθαμε από το πρωί, εργαζόμαστε, ενημερωνόμαστε, από κει και πέρα παρακολουθούμε την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας», είπε ο κ. Πλεύρης καταφθάνοντας στο υπουργείο Υγείας και επεσήμανε πως ο νόμος για την αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα εφαρμοστεί.


Την ίδια ώρα πάντως, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός καλεί την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει πίσω το μέτρο της αναστολής. «Η κυβέρνηση, παρά τις προειδοποιήσεις για το τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε όλες τις δημόσιες δομές, προχωρεί σε μια κίνηση πολιτικού αυταρχισμού, κοινωνικής αναλγησίας και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ», σημειώνει ο κ. Ξανθός.

Πηγή :protothema. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad