Στην Αθήνα Μακρόν, Ντράγκι, Φον Ντερ Λαιεν | Η AUKUS στο επίκεντρο των συζητήσεων - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Στην Αθήνα Μακρόν, Ντράγκι, Φον Ντερ Λαιεν | Η AUKUS στο επίκεντρο των συζητήσεωνΣε μια επίκαιρη χρονικά στιγμή για την χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται σήμερα τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών του νότου.

Στόχος είναι η κοινή αντιμετώπιση των νέων απειλών που δέχονται πλέον όλες οι χώρες της Μεσογείου, κάτι που φάνηκε ιδιαιτέρως φέτος το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν και τις καταστροφικές πυρκαγιές που ακολούθησαν.

Με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να κυριαρχήσει στην Σύνοδο των "EUMED 9".

Μία κίνηση την οποία στηρίζουν τόσο οι Βρυξέλλες με την παρουσία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, όσο και οι αρχηγοί των 8 χωρών, παρά την απουσία του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών.


Οι ηγέτες των χωρών του νότου αναμένεται να υιοθετήσουν τη Διακήρυξη των Αθηνών για την κλιματική αλλαγή και την πολιτική Διακήρυξη της EUMED 9, στις οποίες θα τονίζεται η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των κρατών της Μεσογείου όπως επίσης και εντός της Ε.Ε σε ζητήματα οικονομικά, θεσμικά και επιχειρησιακά για την προστασία του περιβάλλοντος.

Υψηλοί προσκεκλημένοι

Οι εργασίες της συνόδου θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" και θα δώσουν το παρών η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται από χθες στην χώρα μας και ο πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπελά.

Για πρώτη φορά θα πάρουν μέρος οι αρχηγοί των χωρών της Σλοβενίας και της Κροατίας μεγαλώνοντας τον αριθμό των χωρών που μετέχουν στην Σύνοδο. "Θα έχουμε μία πολύ πλούσια ατζέντα. Αυτές οι συναντήσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να ευθυγραμμιστούμε καλύτερα ως προς τις ευρωπαϊκές πολιτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε", είχε πει ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Πηγή : thetoc. gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad