Απίστευτο κι όμως Ελληνικό | Με όπλα του 1911 κάνουν περιπολίες σωφρονιστικοί υπάλληλοι - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό | Με όπλα του 1911 κάνουν περιπολίες σωφρονιστικοί υπάλληλοι

 Με οπλισμό που πια είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθεί αλλά και με σοβαρό πρόβλημα προμήθειας φυσιγγίων αποκαλύπτουν ότι κάνουν περιπολίες περίπου 800 εξωτερικοί φύλακες σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα καταγγέλλουν, ο οπλισμός τους αποτελείται από περίστροφα του 1911, του 1917, του 1935 και του 1950.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εξωτερικών φρουρών έχει αναγκαστεί να αγοράσει μόνοι της τα όπλα που χρησιμοποιούνται στην υπηρεσία ως ατομικός οπλισμός, καθώς, όπως καταγγέλλεται, ο υπάρχων οπλισμός είναι επικίνδυνος για τους ίδιους, ενώ αποκαλύπτεται ότι υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα ώρα και στιγμή να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός

Μάλιστα, οι εξωτερικοί φύλακες έθεσαν για ακόμη μία φορά το θέμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας, όπως ακριβώς θα πραγματοποιηθεί νέα παραλαβή οπλισμού για την Αστυνομία, έτσι να γίνει και για τους ίδιους.

Σε επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

"Αν δεν ήταν τόσο τραγικό η ύπαρξη οχτακοσίων (800) και πλέον περιστρόφων, στα χέρια της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ένοπλης Υπηρεσίας των Καταστημάτων Κράτησης, μίας Υπηρεσίας υπεύθυνης για τις μεταγωγές εκατοντάδων κρατουμένων καθημερινώς σε Νοσηλευτικά ιδρύματα και Δικαστήρια, της Υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη για την περιμετρική επόπτευση των Καταστημάτων και τη φύλαξη των εξωτερικών θυρωρείων κάποιων εκ των Φυλακών, θα ήταν αστείο ακόμα και να το συζητάμε.

Η ζωή όμως των συναδέλφων μας καθώς και η υπηρεσιακή μας ακεραιότητα και συνείδηση, σε ότι ευδοκίμως πράττουμε για περισσότερα από 21 συναπτά έτη, μόνο αστεία δεν μας φαίνεται.

Μεταξύ άλλων σοβαροτάτων προβλημάτων και ελλείψεων της Υπηρεσίας μας, έχουμε πολλάκις αναφέρει και το πρόβλημα του απαρχαιωμένου ατομικού οπλισμού και οι προφορικές διαβεβαιώσεις πολιτικών μας προϊσταμένων, πως η αντικατάσταση των περιστρόφων με σύγχρονα πιστόλια θα ήταν κάτι «εύκολο», μας άφηνε με ένα αίσθημα ικανοποίησης.

Αντ’ αυτού όμως και σχεδόν 2 χρόνια μετά, φαίνεται πως η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και η χορήγηση σύγχρονου ατομικού οπλισμού, όχι μόνο δεν ήταν «εύκολη», αλλά η δυσκολία αφορά ΜΟΝΟ την Υπηρεσία μας, αφού το Υπουργείο για άλλες «συστεγαζόμενες» Υπηρεσίες εντός αυτού, προκηρύσσει με ευκολία διαγωνισμούς χιλιάδων πιστολιών διανέμοντάς τα ΠΑΝΤΟΥ, ΠΛΗΝ της Εξωτερικής Φρουράς.

Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Πολιτείας προς την Υπηρεσία μας ήταν και παραμένει, να φροντίσει ο κάθε Εξωτερικός Φρουρός να έχει σύγχρονο ατομικό οπλισμό, παρόλο που πολλοί συνάδελφοί μας στο πέρασμα των ετών και περιμένοντας την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ μέριμνα των επί σειρά ετών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων της, προέβησαν σε αγορά δικού τους, επιβαρυνόμενοι με ποσά άνω των 700,00 ευρώ έκαστος.

Το αίτημα για την αντικατάσταση όλου του πεπαλαιωμένου οπλισμού της Εξωτερικής Φρουράς δεν αποτελεί μία στείρα διεκδίκηση της Ομοσπονδίας μας, αλλά μία επιβαλλόμενη πλέον ενέργεια από μέρους σας που την επιτάσσει η υφιστάμενη κατάσταση γενικότερα στο χώρο των Φυλακών και που αποσκοπεί, όχι μόνο στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας μας αλλά και στην διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής".

Πηγή:cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad