Ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την 3η δόση του εμβολίου | Έκκληση για εμβολιασμό εφήβων και εγκύων (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την 3η δόση του εμβολίου | Έκκληση για εμβολιασμό εφήβων και εγκύων (βίντεο)

Σε σχέση με την αναμνηστική ξεκινάμε με ανοσοκατασταλμένους, η πλατφόρμα ραντεβού ανοίγει την Τρίτη 14 σεπτέμβρη. Η ομάδα την οποία αφορά το προαναφερθέν, θα λάβει υπενθυμιστικό μήνυμα μια μέρα πριν προκειμένου να προσέλθει την επόμενη στο ραντεβού της.

Αυτό τόνισε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην χώρα.

Έχουν εμβολιαστεί ήδη 74.000 έφηβοι και 36.500 παιδιά, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολούθως οι διαδικασίες όσον αφορά τα της αναμνηστικής δόσης για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα προχωρήσουν εν συνεχεία, πρόσθεσε.

"Ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για τη σωματική τους υγεία, αλλά και την ψυχική. Επίσης, πάρα πολύ σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή στα σχολεία και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Επίσης, σημαντικός λόγος είναι η μείωση της διασποράς. Τέλος, η πιθανότητα της μείωσης πιθανότητας να δημιουργηθούν νέες μεταλλάξεις, καθώς ο ιός δεν θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος", είπε αρχικά.

"Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπαγορεύει τον εμβολιασμό των εγκύων. Από την αρχή της πανδημίας, 29 έγκυες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 25 μέσα στο 2021. Δύο έχουν καταλήξει", τόνισε αναφορικά με τους εμβολιασμούς των εγγύων.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, πρέπει να γίνεται κανονικά ο εμβολιασμούς των εγκύων, όπως υπαγορεύουν οι διεθνείς επιστημονικές μελέτες, όπως αυτή του CDC.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, καθ' όλη τη διάρκεια της της κύησης ο εμβολιασμός δεν έχει κανέναν κίνδυνο και πρέπει να γίνεται.

Για την τρίτη δόση, είπε πως "Στόχος είναι:

-Να χορηγηθεί σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν λόγω μειωμένης ανοσιακής λειτουργίας (σ.σ. που δεν ανταποκρίθηκαν στον πρωτογενή εμβολιασμό). Η τρίτη δόση ενέχει το ρόλο της ενισχυτικής-συμπληρωματικής δόσης

-Να δοθεί σε άτομα, των οποίων το επίπεδο των αντισωμάτων έχει μειωθεί λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από τον εμβολιασμό τους έναντι της Covid 19".

Η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει ήδη γνωμοδοτήσει υπέρ του ενισχυτικού εμβολιασμού σε μεταμοσχευμένους, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς αλλά και σε άτομα με ανοσοποιητική ανεπάρκεια.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα μελετήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης.


Πηγή:skai.gr - cnn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad