Κύριλλος | Μην μπλέκετε τα εμβόλια με την πίστη (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Κύριλλος | Μην μπλέκετε τα εμβόλια με την πίστη (βίντεο)

 

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση που δέχτηκε με καυστικό υγρό στις 24 Ιουνίου στη Μονή Πετράκη ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος τοποθετήθηκε στο ζήτημα των εμβολίων, της πανδημίας, στην αντιπαράθεση με τους αντιεμβολιαστές αλλά και στις δύο μεγάλες προσωπικές του περιπέτειες όταν νόσησε από κορονοϊό και όταν δέχτηκε την επίθεση με καυστικό υγρό.

Ο Σεβασμιότατος τέλεσε το Μέγα πανηγυρικό εσπερινό μετά θυρανοιξίων στην εκκλησία του Αγίου Τιμοθέου στα Νέα Παλάτια Ωρωπού παρουσία και του δημάρχου Ωρωπού και Γιώργου Γιασημάκη τόνισε πως ο κορονοϊός και η πανδημία υπάρχουν, εμφανίστηκε επικριτικός προς την ιατρική κοινότητα στην οποία επέρριψε ευθύνες για τη σύγχυση που υπάρχει στην κοινωνία γύρω από τους εμβολιασμούς και διαχώρισε τις ευθύνες της Εκκλησίας έναντι των ιατρικών θεμάτων ενώ δεν παρέλειψε να απαγορεύσει στους ιερείς που ανήκουν στη δύναμη της περιφέρειας του να αναφέρονται στα κηρύγματα τους στο θέμα του εμβολιασμού καθώς όπως είπε όλα αυτά οδηγούν σε άσχημες καταστάσεις και σε σχίσματα.

"Σας παρακαλώ πολύ να τελειώσει η συζήτηση για τα εμβόλια. Δι' ευχών των αγίων πατέρων ημών. Τελείωσε η συζήτηση. Μη με ξαναρωτήσετε. Προς εσάς τους ιερείς: Σας απαγορεύω δημοσίως να ξανά ασχοληθείτε με το θέμα. Αν έρθει πιστός και μου πει πως ασχοληθήκατε πάλι με το θέμα θα σας επιβάλω κανονικές κυρώσεις. Η Εκκλησία της Ελλάδας είπε και τοποθετήθηκε. Κακώς ή κακώς αυτά ειπώθηκαν. Οι προσωπικές απόψεις του καθενός να μείνουν προσωπικές απόψεις. Βλέπετε πως τα ανακατώματα τα κάνουν οι γιατροί. Το φυλλάδιο προς τον λαό το έγραψαν γιατροί. Εγώ δεν είμαι γιατρός, είμαι νομικός και θεολόγος, ξέρω άλλα πράγματα. Τώρα βγαίνουν άλλοι γιατροί και λένε άλλα. Έχουν ανακατώσει την οικουμένη. Ας τα βρουν πρώτα οι γιατροί και μετά τα λένε», είπε αρχικά.

Ο Σεβασμιότατος ζήτησε ενότητα από τους πιστούς διότι τόνισε πως με μαθηματική ακρίβεια το ζήτημα του εμβολιασμού θα μας οδηγήσει σε σχίσματα: "Θέλετε να το κάνετε το εμβόλιο κάντε το. Δεν θέλετε; Μην το κάνετε. Αναλάβετε την ευθύνη μόνοι σας μαζί με τους γιατρούς. Είναι ιατρικό το θέμα του εμβολιασμού. Δεν είναι ζήτημα πίστεως. Όσοι θεωρούν πως είναι θέμα πίστεως τους λέω πως δεν είναι ζήτημα πίστεως. Δεν είναι θέματα πίστεως αδελφοί μου. Μην ψάχνετε να βρείτε θεολογία στα εμβόλια. Μην παρερμηνεύετε τον Άγιο Πορφύριο, ούτε τον Άγιο Παΐσιο και μην διαβάζετε αυτά που γράφει ο καθένας στο διαδίκτυο. Και μην κάνουμε σχίσματα. Δε θα μας κρίνει ο θεός εάν φοράμε μάσκα. Καλύτερα να βγάλουμε το ψεύτικο προσωπείο που έχουμε. Θα κριθούμε για τη μάσκα της υποκρισίας που φέρει ο καθένας. Για αυτό προσέξετε ο καθένας και πως κινείστε. Οσον αφορά τα εμβόλια το κάναμε θεολογικό ζήτημα. Άλλες οι αιρέσεις της πίστης του δόγματος και άλλο οι αιρέσεις που έρχονται σε αυτά τα θέματα. Ξέρετε εσείς τι έχουν τα εμβόλια; Είστε επιστήμονες; Εγώ είμαι πνευματικός σας πατέρας. Δε με ρωτάει κανείς εάν θα κάνει εμβόλιο. Εμείς είμαστε θεολόγοι και κάνουμε το σταυρό μας".Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad