Σχέδιο ανασυγκρότησης της Πολιτικής Προστασίας καταθέτει το ΚΙΝ.ΑΛ. (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021

Σχέδιο ανασυγκρότησης της Πολιτικής Προστασίας καταθέτει το ΚΙΝ.ΑΛ. (βίντεο)

Με κεντρικό σύνθημα, «δράση εδώ και τώρα!» και με βασική αντιπολιτευτική αιχμή, «την ώρα της κρίσης, το επιτελικό κράτος κατέρρευσε», το Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο προτείνει, επιπλέον, δέσμη οκτώ μέτρων.


Στο βίντεο αντιπαραβάλλονται από τη μια δηλώσεις των κ. Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά για την ετοιμότητα της κρατικής μηχανής ενόψει αντιπυρικής περιόδου, και από την άλλη δηλώσεις τοπικών παραγόντων και κατοίκων που υπογράμμιζαν την απουσία μέσων πυρόσβεσης.

«Δύο μήνες πριν μας έλεγαν ότι όλα θα πάνε καλά. Την ώρα της κρίσης, το επιτελικό κράτος κατέρρευσε», λένε από το Κίνημα Αλλαγής και προσθέτουν: «Ζητήσαμε ανάληψη ευθύνης και θα επιμείνουμε», επίσης «είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για τις ελλείψεις και τα κενά στην Πολιτική Προστασία».

Ενώ στο από εδώ και πέρα, «σήμερα μπαίνουμε μπροστά για την ανακούφιση των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών», υπογραμμίζουν από το Κίνημα Αλλαγής καταθέτοντας δέσμη προτάσεων:

- Σχέδιο ανασυγκρότησης της Πολιτικής Προστασίας.

- Ενίσχυση μηχανισμών με μέσα και προσωπικό.

- Πρόληψη και αντιπλημμυρικά έργα.

- Αμεση κήρυξη ως αναδασωτέων των πληγεισών περιοχών.

- Αμεση καταγραφή των ζημιών.

- Επαναφορά ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

- Νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τις πληγείσες περιοχές.

- Στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad