Ακόμα κι αν κλωτσάει η Αλεξίου, είναι η Παράσταση των Παραστάσεων για Φέτος το Καλοκαίρι η Ιφιγένεια εν Ταύροις σε Σκηνοθεσία Νανούρη! (Γράφει ο Κυριάκος Πασχαλίδης) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Ακόμα κι αν κλωτσάει η Αλεξίου, είναι η Παράσταση των Παραστάσεων για Φέτος το Καλοκαίρι η Ιφιγένεια εν Ταύροις σε Σκηνοθεσία Νανούρη! (Γράφει ο Κυριάκος Πασχαλίδης)

 

Η σκηνοθεσία του Νανούρη ένα κέντημα αριστοτεχνικό χωρίς ακρότητες και τερτίπια εντυπωσιασμού (όπως συνηθίζεται τελευταία). Όλη η βαρύτητα επικεντρώνεται στον καθαρό λόγο που μας μεταφέρουν ιερείς του Θεάτρου (για να μη πω τέρατα υποκριτικής) με σεβασμό και ένα αριστουργηματικό τρόπο που τελειοποιεί ακόμα και τις λεπτομέρειες.

 

Στην παράσταση κυριαρχεί και μαγεύει η πολυφωνία, με αγγελικές αρμονίες και συμφωνικά ρυθμικά αψεγάδιαστα μοτίβα.

Ο Άγγελος Τριανταφύλλου αφιέρωσε για μια ακόμα φορά!

 

Είναι από τι λίγες παραστάσεις που δε μπορείς να βρεις αντιαισθητικό ή παράφωνο ψεγάδι (εξαιρώντας την πολυαγαπημένη και πολυλατρεμένη Χάρις Αλεξίου).

 

Από όλους στου συντελεστές βλέπεις ενσυναίσθηση σε σχέση με αυτό που καταπιάνονται!

Από τον ενδυματολόγο, τον σκηνογράφο, ακόμα και από τον φωτιστή και τον ηχολήπτη.

 

Ο Μιχάλης Σαράντης από τους καλύτερους ηθοποιούς τις γενιάς του, καθηλωτικός με ένα χάρισμα τόσο ιδιαίτερο… να μπορεί χωρίς υπερπροσπάθεια να γιγαντώνει συναισθήματα βοηθώντας και τον πιο αδιάφορο θεατή να νιώσει, να μπει στο έργο, να κατανοήσει.

Είναι επιτυχία να κάνεις κάποιον να νιώσει χωρίς να έχει κατανοήσει τι γίνεται.

 

Όσοι προλαβαίνετε και μπορείτε να μη χάσετε αυτό το αριστούργημα από όλες τις απόψεις!  Κυριάκος Πασχαλίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad