Εκκενώνονται τα Μεσοχώρια στην Εύβοια - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021

Εκκενώνονται τα Μεσοχώρια στην Εύβοια

Τη στιγμή που η Βόρεια Εύβοια "μετρά τις πληγές της" μέσα στις στάχτες και τα αποκαϊδια της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε περισσότερα από 500.000 στρέμματα παρθένου δάσους και αμέτρητες περιουσίες, είναι η σειρά της Νότιας Εύβοιας να βιώσει τον δικό της πύρινο εφιάλτη.

Το μεσημέρι με μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα από τον τριψήφιο αριθμό "112" της Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι στα Μεσοχώρια πήραν εντολή να εκκενώσουν άμεσα το χωριό.Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως -κατά τόπους- έως και οκτώ μποφόρ, δυσχεραίνοντας ακόμα πιο πολύ το έργο των πυροσβεστών.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο, τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα, εθελοντές, σκαπτικά μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου.Όπως ανέφερε, μιλώντας στο thetoc.gr o Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ροβόλιος, "η πυρκαγιά έχει σπάσει σε δύο μέτωπα. Αυτό που μας ανησύχησε γιατί κινήθηκε προς τα σπίτια του χωριού Μεσοχώρια φαίνεται πως αυτή την ώρα έχει περιορισθεί αισθητά. Αντίθετα, ένα δεύτερο μέτωπο κινείται ανατολικά καίγοντας δασική έκταση και εκεί επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες της πυροσβεστικής, ώστε να το πιάσουν πριν πέσει το σκοτάδι".

Πηγή :thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad