Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Οι φλόγες πλησιάζουν σπίτια στη Δροσοπηγή - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Οι φλόγες πλησιάζουν σπίτια στη Δροσοπηγή

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς καταγράφεται αναζωπύρωση σε δύο σημεία της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, με τις δυνάμεις του Σώματος να επιχειρούν για να τη θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τη στιγμή που εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυργαγιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στη Δροσοπηγή ενώ πλησιάζει απειλητικά το Κρυονέρι αλλά και το Τατόι, καθώς οι φλόγες έχουν μπει στα πρώην βασιλικά κτήματα.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Δροσοπηγής έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν τα σπίτια τους καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το μήνυμα αναφέρει: "Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας".

Το πρώτο πύρινο μέτωπο μαίνεται στις Αδάμες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά κατακαίει άκαυτο δάσος στο ρέμα της Χελιδονούς, σε περιοχή ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου. Ωστόσο γύρω της είναι καμμένες εκτάσεις με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως προς το παρόν δεν μπορεί να επεκταθεί.

Η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώνεται στο ίδιο ρέμα, αλλά κοντά στις παρυφές του Κρυονερίου, με την φωτιά να κατευθύνεται προς τα πρώην βασιλικά κτήματα.

Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες. Παράλληλα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους για να προστατευτούν από τον πυκνό καπνό.Πηγή:thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad