Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση για τις φωτιές στη χώρα (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση για τις φωτιές στη χώρα (βίντεο)

 

Κριτική προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης με τις πυρκαγιές στη χώρα, αλλά και αυτοκριτική για τα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα που έκανε αυτοψία στα καμένα στη βόρεια Εύβοια. Κάλεσε την κυβέρνηση να κηρύξει άμεσα αναδασωτέες τις περιοχές αυτές, ώστε να μην «ξεφυτρώσουν» επενδύσεις real estate, αλλά και να στηριχθούν άμεσα οι πληγέντες.

«Η χώρα βιώνει μια τεράστια καταστροφή. Και οικολογική καταστροφή, αλλά για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που απειλείται η περιουσία τους, βιώνουν ένα δράμα και πρέπει να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Ροβιές της βόρειας Εύβοιας, επισημαίνοντας τις καταγγελίες εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για έλλειψη εναέριων μέσων από την στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Έκανε έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, άμεση εξαγγελία αποζημιώσεων για όσους έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και κήρυξη των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέες: «Να μη δούμε εκεί που υπήρχαν δάση να ξεφυτρώνουν σύντομα επενδύσεις real estate» είπε σημειώνοντας: «Ο μόνος τρόπος για να κόψουμε την όρεξη ορισμένων που εποφθαλμιούν τα δάση μας είναι να είναι απόλυτη και σαφής η Πολιτεία σε ό,τι αφορά την ταχύτατη νομοθετική της παρέμβαση». 

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, είπε ότι αυτοί «οι οποίοι στο παρελθόν είχαν επιλέξει την τυμβωρυχία πάνω στην καμένη γη τουλάχιστον σήμερα να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια» επισημαίνοντας ότι «είναι προτιμότερο να λες την αλήθεια όσο πικρή κι αν αυτή είναι, να δίνεις στους πολίτες να κατανοήσουν ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας κρίσης που ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να κλιμακωθεί, παρά να προσπαθείς να δώσεις μια ψεύτικη εικόνα όταν η καταστροφή είναι γύρω σου».


πηγή:.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad