Βραβεύεται σήμερα στην Γερμανία ο Τσίπρας για την Συμφωνία της ντροπής με τον Ζάεφ - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021

Βραβεύεται σήμερα στην Γερμανία ο Τσίπρας για την Συμφωνία της ντροπής με τον Ζάεφ

Το φετινό Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας θα απονεμηθεί εξ ημισείας στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ για την επίτευξη της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και την πρωτοβουλία «Plant for the Planet» για τη δράση της κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της πόλης Münster, το Σάββατο 28 Αυγούστου στις 12.00 τοπική ώρα.

Την τελευταία φορά που Τσίπρας και Ζάεφ συνομίλησαν από κοντά ήταν στο Φόρουμ της Πρέσπας (στην Οχρίδα) όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε κατά πληροφορίες από τον Ζάεφ να φροντίζει για την εφαρμογή της Συμφωνίας και να μην δίνει «δικαιώματα» για παρερμηνείες και μη τήρηση των συμπεφωνημένων, όπως για παράδειγμα αυτό με την ονομασία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των βόρειων γειτόνων μας.
Υπάρχει βεβαίως πάντα η εκκρεμότητα της κύρωσης από την πλευρά του ελληνικού κοινοβουλίου των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθυστερεί να φέρει προς κύρωση στη Βουλή παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές καλένδες. Στην τελευταία συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας τού είχε αποκαλύψει ότι στη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη-για την οποία σημειωτέον το Μαξίμου είχε αποφύγει να κάνει χρήση του ονόματος της χώρας στην οποία ο κ. Ζάεφ είναι πρωθυπουργός-εκείνος τού είπε ότι μνημόνια θα έρχονταν προς κύρωση το Φθινόπωρο.

Πηγή:tovima.gr -  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad