Σε ποιους θα γίνεται η τρίτη δόση του εμβολίου (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021

Σε ποιους θα γίνεται η τρίτη δόση του εμβολίου (βίντεο)

Με εμβόλια mRNA θα γίνεται η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως είπε η τρίτη δόση αφορά ομάδες υψηλού κινδύνου όπως μεταμοσχευμένους, άτομα σε λίστα για μεταμόσχευση, με νεφρική ανεπάρκεια, με καρκίνο υπό αγωγή και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο μείωσης της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ανέτρεψε πολλές προβλέψεις.

Τόνισε ακόμα ότι ο εμβολιασμός με δύο δόσεις παραμένει αποτελεσματικός για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και την αποφυγή των θανάτων σε ποσοστό που ξεπερνά το 92%, ωστόσο ανέφερε ότι και οι εμβολιασμένοι, με την μετάλλαξη Δέλτα κολλάνε τον ιό αλλά έχουν κατά 65% μικρότερες πιθανότητες να τον μεταδώσουν σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Πηγή:ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad