Βίλια | Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων να σωθεί ο οικισμός - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021

Βίλια | Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων να σωθεί ο οικισμόςΤο πύρινο μέτωπο στα Βίλια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και κινείται με ταχύτητα προς τον οικισμό. Η προσπάθεια των δυνάμεων που επιχειρούν επικεντρώνεται στο να οριοθετηθεί η πυρκαγιά μέχρι να βραδιάσει, πριν δηλαδή σταματήσουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα. Εχουν κινητοποιηθεί λεωφορεία σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η φωτιά μαίνεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, αλλά έχουν ενισχυθεί τα ενάερια μέσα, τόσο σε ελικόπτερα όσο και σε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών, ειδικά για την αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι.

Λίγη ώρα πριν, ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης τόνισε στο ΑΠΕ: «Η αποτελεσματικότητα μετά το μεσημέρι, χάλασε την προσπάθεια των προηγούμενων ωρών, η οποία είχε κρατήσει την πυρκαγιά μακριά από τα Βίλια. Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη».

Για πολύ δύσκολες καταστάσεις έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Η Πυροσβεστική νωρίτερα είχε εισηγηθεί την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Πηγή :kathimerini. gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad