Ο "Ταλιμπάν" που κρύβει ο Έλληνας και η σοφή του γνώση για τον κορωνοϊο και τις πυρκαγιές - Γράφει η Γιώτα Χατζηθεοδώρου - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021

Ο "Ταλιμπάν" που κρύβει ο Έλληνας και η σοφή του γνώση για τον κορωνοϊο και τις πυρκαγιές - Γράφει η Γιώτα Χατζηθεοδώρου

Στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών με ευτυχώς κανένα θύμα, στο μένος των αντιδράσεων αρνητών του εμβολιασμού, στην άσκηση πίεσης των Κυβερνώντων για εμβολιασμό και εν μέσω συζητήσεων για ένα νέο μεγάλο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, πληθαίνουν καθημερινά οι "γνώστες" των εξελίξεων με την μέθοδο της μαντείας ή της πιθανής τους γνωριμίας με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, όπως οι ίδιοι διαφημίζουν.

Μέσα σε διάστημα λίγων ήμερων, πολλοί ήταν αυτοί που ξεφύτρωσαν από το "κοιμώμενο" πλήθος της μικρής Ελλάδας διακηρύσσοντας τις ιδέες και τις προτάσεις τους για το πως θα σωθεί αυτή η χώρα. Άλλοι πάλι ανέπτυξαν θεωρίες συνωμοσίας για την δήθεν συμφωνημένη καταστροφή που επέρχεται και απειλεί όλο το ανθρώπινο είδος.

Η ημιμάθεια αναπτύχθηκε σε όλο της το μεγαλείο μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ως μια άλλη αλήθεια που ορισμένοι κακόβουλοι κρύβουν από τον λαό για να τον καθυποτάξουν. Ουδείς από τους κραυγάζοντες βέβαια δεν μπήκε στον κόπο να απευθυνθεί έστω σε έναν επιστήμονα της Ιατρικής για να λύσει τις όποιες απορίες του, που ακόμη και οι ίδιοι ιατροί εξετάζουν καθημερινά, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν μια άγνωστη μέχρι πρότινος γρίπη που μπορεί να αποβεί μοιραία για μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κυρίως των ευπαθών ομάδων. Από τα τύμπανα του πολέμου του Κορωνοϊου, δεν έλλειψαν άνθρωποι της εκκλησίας, που κατέταξαν αυτόματα την ύπαρξη της ασθένειας στον έξω από εδώ ή σε αντιχριστιανικές ομάδες που έχουν εισβάλλει στους κυβερνητικούς κόλπους για να ελέγξουν πλήρως τον λαό. Τα σενάρια ξεπέρασαν κάθε φαντασία και κάθε κινηματογραφική ταινία. Η πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά μόνο μέσα από ψύχραιμες τακτικές και με γνώμονα την λογική φαίνεται ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Και σαν μην έφταναν τα πάσης φύσεως σενάρια για τον Κορωνοϊο, είτε με τα κουτάλια που κολλάνε στα μπράτσα των εμβολιασμένων, τα τσιπάκια που μας έχουν τοποθετήσει οι "κακοί" για να μας ελέγχουν και να μας αλλάξουν το dna (λες και έχουν αποκλειστεί όλοι οι άλλοι τρόποι για να ελεγχθεί κανείς εν έτη 2021), ήρθαν και οι παντογνώστες των καταστροφικών πυρκαγιών που σημειώθηκαν φέτος ανά την Ελλάδα.  Ουδείς αμφισβητεί βέβαια τα πεπαλαιωμένα πυροσβεστικά οχήματα και τον μικρό αριθμό πυροσβεστικών αεροσκαφών και ανθρωπίνου δυναμικού, όπως και την έλλειψη οργάνωσης. Κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό Κράτος τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια και δεν έχει βελτιωθεί με καμία Κυβέρνηση, γαλάζια, πράσινη, Συριζαϊκή ή ολίγων ακροδεξιά. Καμία! 

Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν πάνω από 930.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Η καταστροφή είναι τεράστια. Σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή, άσχημη όμως έως μικρόψυχη και άτυχη η σύγκριση με τις 102 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στην πύρινη τραγωδία στο Μάτι, επί Πρωθυπουργίας Τσίπρα. 

Αλήθεια πόσο θλιβερή ηχεί αυτή η πολιτική αντιπαράθεση στα αυτιά των συγγενών των θυμάτων, πόσο στενόμυαλη και παλαιοκομματική η λογική της άσκησης κριτικής πάνω σε νεκρούς ανθρώπους και κατεστραμμένες περιουσίες;

Και όσοι δεν βρίσκονται στα βουλευτικά έδρανα είναι εν τέλει αυτοί που κάνουν ουσιαστική δουλειά. Με καθαρά προσωπική τους προσπάθεια και αντίληψη, πυροσβέστες και εθελοντές κατάφεραν να διασώσουν δεκάδες ζώα από τις πύρινες γλώσσες. Εικόνες που καταγράφηκαν και συγκίνησαν πολλούς, υπενθυμίζοντας τη δύναμη της ανθρώπινης φύσης όταν αυτή λαμβάνει διασωστικές διαστάσεις. Είναι όμως και εκείνοι οι κριτές από τον καναπέ, που βλέπανε τις φλόγες να καίνε σπίτια και περιουσίες και κρίνανε την κυβέρνηση, τους πυροσβέστες, ακόμη και τους εθελοντές για την προσπάθεια τους να σβήσουν κάθε πύρινο μέτωπο και δεν σκέφτηκαν να σηκωθούν από τον καναπέ και να τρέξουν να βοηθήσουν, όσοι μπορούν και όσο μπορούν. Είναι άλλωστε μικρός ο αριθμός των εθελοντών σε αυτή τη χώρα, στην κατά τα άλλα Ευρωπαϊκή Ελλάδα, όποτε αυτό βολεύει τον "Έλληνα Ταλιμπάν" και την ψωροκώσταινα όποτε τα πράγματα ζορίζουν.

Το βάρος της καταστροφής πέφτει ως οφείλει στον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, ο οποίος ναι μεν ζήτησε συγγνώμη αλλά αυτή η συγγνώμη του γύρισε μπούμερανγκ από την αντιπολίτευση που έσπευσε να ρίξει τα πυρά της, αλλά και του επικοινωνιακού τομέα του γραφείου του Πρωθυπουργού που τον ώθησε σε ένα μίνι ταχύτατο και απρόβλεπτο ανασχηματισμό.

Ο "Έλληνας Ταλιμπάν" τελικά είναι αυτός τελικά που γνωρίζει τις πολίτικες εξελίξεις, που αντιδρά όποτε ξεβολεύεται, είναι Ευρωπαίος όποτε ηρεμούν τα πράγματα και που επαναστατεί και ξεβράζει την βαθιά του γνώση για τα τεκταινόμενα.

Πηγή:ValueNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad