Σοκ στην Τουρκία | Έδειραν δημοσιογράφους και λένε στους πυρόπληκτους να πάρουν δάνεια (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Σοκ στην Τουρκία | Έδειραν δημοσιογράφους και λένε στους πυρόπληκτους να πάρουν δάνεια (βίντεο)

Περίπου 129 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε διάφορα μέρη της Τουρκίας από τις 28 Ιουλίου και 122 από αυτές έχουν περιοριστεί ή σβήσει, σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας και Δασοκομίας Μπεκίρ Παλντεμιρλί. Οκτώ είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

Επτά πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε, είπε ο υπουργός.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην περιοχή της Αλικαρνασσού. Οι γειτονιές Alevler, Çökertme, Bozalan, Fesleğen, Gökbel και Türkevleri έχουν εκκενωθεί. Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι πυρκαγιές μπορεί να φτάσουν στον σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα στο Türkevleri. Δέντρα που πέφτουν στους δρόμους μερικές φορές μπλοκάρουν τους δρόμους προς τις γειτονιές Gökpınar, Aşağı Mazı και Yukarı Mazı. Οι ντόπιοι και ορισμένες ΜΚΟ συμμετέχουν στις προσπάθειες, φέρνοντας τρόφιμα και κρύα ποτά στους πυροσβέστες.

Ορισμένοι άνθρωποι που εκκενώθηκαν από τη γειτονιά Aşağı Mazı έχουν τοποθετηθεί σε τουριστικές εγκαταστάσεις.

Ο δήμαρχος του Μίλας, Μουχάμετ Τοκάτ, δήλωσε χθες το βράδυ (1 Αυγούστου) ότι οι πυρκαγιές ήταν ιδιαίτερα έντονες στη γειτονιά Çökertme. Δεν ήταν πλέον δυνατό να σωθούν τα δάση, αλλά οι κατοικημένες περιοχές πρέπει να προστατευτούν, είπε.

Συνεχίζεται η προσπάθεια από αέρος και από ξηρά για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αττάλεια, στα δάση πάνω από την αρχαία Σίδη και το Μαναβγκάτ, τα Γκιουντοουμούς και Ακσεκί. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε τέσσερις τοποθεσίες στην περιοχή στις 28 Ιουλίου και μία από τις πυρκαγιές που έσβησαν φέρεται να ξεκίνησε ξανά λόγω της έλλειψης προσπαθειών κατάσβεσης.

Η φωτιά που ξέσπασε στη γειτονιά Ortakonuş στις 29 Ιουλίου εξαπλώθηκε σε Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya και Ümütlü. Λόγω του απότομου εδάφους στην περιοχή, οι προσπάθειες κατάσβεσης λέγεται ότι είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε φυσικό πάρκο στη νοτιοδυτική επαρχία Ισπάρτα. Οι πυροσβέστες ανταποκρίνονται στη φωτιά καθώς οι φλόγες εξαπλώνονται γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η τραγικότερη εικόνα έρχεται από τις προσπάθειες του απλού κόσμου, να γεμίσει με μπουκάλια νερού τα πυροσβεστικά οχήματα που... ξέμειναν!

Ακόμα μία τραγική εικόνα εγκατάλειψης του τουρκικού λαού στη μοίρα του είναι το γεγονός πως ελλείψει κρατικής υποστήριξης, οι πολίτες ανγκάζονται να προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές πετώντας με τα χέρια τους χώμα.


Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad