Συναγερμός Στα Συνδικάτα Ενόψει ΔΕΘ – Ο Προγραμματισμός Των Κινητοποιήσεων Στην Θεσσαλονίκη - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021

Συναγερμός Στα Συνδικάτα Ενόψει ΔΕΘ – Ο Προγραμματισμός Των Κινητοποιήσεων Στην Θεσσαλονίκη

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινούνται κόμματα, σωματεία και φορείς στην Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός στα συνδικάτα ενόψει ΔΕΘ – Ο προγραμματισμός των κινητοποιήσεων στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Σε κλοιό διαδηλώσεων αναμένεται και φέτος η ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Τα εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ θα παραχωρήσουν την Τετάρτη συνέντευξη τύπου ανακοινώνοντας τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Ήδη έχει ανακοινωθεί συναυλία για τους πυρόπληκτους ενώ σίγουρη θεωρείται η παρουσία του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην κεντρική πορεία της ΔΕΘ το απόγευμα του Σαββάτου.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της ΓΣΕΕ με την συμμετοχή του ΕΚΘ για τον προγραμματισμό καθώς ανησυχεί ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου των εργατικών κέντρων της Βορείου Ελλάδος, την αντίστοιχη της ΓΣΕΕ μαζί με την παρουσίαση των ετήσιων στοιχείων της ανεργίας από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και την πορεία την ημέρα των εγκαινίων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν πολύ δυναμική παρουσία τόσο στις μεγάλες διαδηλώσεις όσο και τις μέρες που θα βρίσκεται στην πόλη ο Αλέξης Τσίπρας. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν τα τοπικά όργανα του κόμματος με τις ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στο ερχόμενο δεκαήμερο.

 

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις

Τον «χορό» των διαδηλώσεων άνοιξαν με επίσημες ανακοινώσεις οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΟΚΔΕ.

«Ρίχνουμε τίτλους τέλους στις λογικές ανακωχής κι αναμονής! Στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. δίνουμε την πρώτη μαζική δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τροχιοδεικτική της  μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης που σύντομα θα αντιμετωπίσει!

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9,  6μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ – Για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κάλεσμά της.

«Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ Σάββατο 11/9. Να φύγουν οι ά(χ)ριστοι πριν καταστρέψουν τα πάντα! Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας να τους διώξουμε! Προσυγκέντρωση: 18:00, Πλατεία Αγίας Σοφίας» αναφέρει μεταξύ μεταξύ άλλων η ΟΚΔΕ.


Πηγή: https://www.thessnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad