Προειδοποίηση Γώγου | Θα επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα κατά 90% - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021

Προειδοποίηση Γώγου | Θα επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα κατά 90%

 


Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε Πέμπτη, η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, αυτή τη φορά από τον καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής
του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπο Γώγο.
Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.
Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Γώγος ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μετάλλαξη Δέλτα η οποία όπως είπε έχει επικρατήσει ήδη σε ποσοστό 79%, το οποίο θα φτάσει το επόμενο χρονικό διάστημα στο 90%. Χαρακτήρισε την covid-19 "νόσο των νέων" πλέον, καλώντας όλους τους άνω των 12 ετών να εμβολιαστούν.
Έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι οι νοσηλείες στα νοσοκομεία διπλασιάστηκαν μέσα σε 20 ημέρες και παρότι όπως είπε ο δείκτης θετικότητας στην επικράτεια είναι κάτω από το όριο του 4%, εμφανίζει αυξητικές τάσεις από το 3,3% που βρίσκεται τώρα.


Πρόσθεσε ότι περίπου 5,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 40 έτη, ενώ των θανόντων τα 78.
Ανέφερε τέλος, ότι τα κρούσματα από τουρίστες είναι ελάχιστα και συγκεκριμένα 0,59%, συμπληρώνοντας ότι αυτός ο αριθμός αποδεικνύει ότι "το στοίχημα του τουρισμού κερδίζεται".
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Κοντοζαμάνης ο οποίος τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα έκανε αναγκαία τη λήψη μέτρων στις υγειονομικές δομές, αναφερόμενος στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και σε εργαζομένους νοσοκομείων.

Πηγή:thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad