Τραγωδία στην Τουρκία |40 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021

Τραγωδία στην Τουρκία |40 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρεςΤις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων χρόνων βιώνει η Τουρκία, με τις οικογένειες των αγνοούμενων να παρακολουθούν σήμερα εναγωνίως τους διασώστες να διεξάγουν έρευνες στα κτίρια που κατέρρευσαν.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στη βόρεια Τουρκία, στη δεύτερη φυσική καταστροφή που έπληξε τη χώρα αυτόν τον μήνα.

Τριάντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες στην επαρχία Κασταμονή, στην οποία βρίσκεται το Μποζκούρτ και άλλοι έξι άνθρωποι στη Σινώπη, έγινε γνωστό από την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).Σε ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν κατά μήκος της όχθης ενός ποταμού που υπερχείλισε, πιστεύεται που βρίσκονται θαμμένοι 10 άνθρωποι. Οι ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα θεμέλια και άλλων πολυκατοικιών.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος στις βόρειες επαρχίες, την ώρα που οι αρχές ανακοίνωναν πως οι πυρκαγιές που κατέκαιγαν για δύο εβδομάδες εκτάσεις στα νότια παράλια είχαν τεθεί υπό έλεγχο.

Περίπου 45 εκατοστά βροχής έπεσαν σε λιγότερες από τρεις ημέρες σε ένα χωριό κοντά στο Μποζκούρτ.

Πηγή :newsbeast. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad