Βέβαιη η 3η δόση του εμβολίου - Ανησυχία για τους διασωληνομένους - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Βέβαιη η 3η δόση του εμβολίου - Ανησυχία για τους διασωληνομένουςΜπορεί τα κρούσματα να μην παρουσιάζουν τη ραγδαία αύξηση που περίμεναν οι επιστήμονες και τα σενάρια για… πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων ακόμα και μέχρι τα τέλη Αυγούστου να απομακρύνονται, ωστόσο ένας άλλος δείκτης που τρομάζει τους ειδικούς έχει αρχίσει να αυξάνεται ανησυχητικά.

Πρόκειται για τον αριθμό των διασωληνωμένων, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες ακολουθούν ανοδική πορεία και πλέον «αγγίζουν» τους 200. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 188 διασωληνωμένους, ενώ μόλις μια μέρα πριν αυτοί ήταν 176. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 12 σε μόλις 24 ώρες.Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουνίου οι διασωληνωμένοι ήταν 189 και μετά από 19 ημέρες συνεχούς μείωσης, στις 20 του μήνα, ο δείκτης άγγιξε το κατώτατο όριο (121) προτού η πανδημία βρεθεί ξανά σε ανοδική πορεία. Ωστόσο, ένα ανησυχητικό στοιχείο στον παραπάνω επιδημιολογικό δείκτη που αποτυπώνει και το αντίκτυπο της πανδημίας στους νέους ηλικίας 18-39 ετών, είναι ότι χρειάστηκαν μόλις δύο εβδομάδες για να υπερδιπλασιαστούν και από το 2,2% του συνόλου των διασωληνωμένων να φτάσουν στο 5,9%.

Σημείο της επιδημιολογικής επιβάρυνσης αποτελούν και οι 167 νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία το περασμένο 24ωρο, μια αύξηση κατά 2.45% σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην έκθεση του οποίου μοναδική ανακούφιση επιτρέπει ο χαμηλός και σήμερα αριθμός νέων θανάτων, μόλις 8.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και στη δική μας χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κινηθεί σε τρεις άξονες ανάλογα και με την ηλικία, ανοσοκατεσταλμένους και το χρόνο που έγινε ο εμβολιασμός.»Σε κάθε περίπτωση και εμείς είμαστε έτοιμοι σαν επιχειρησιακό σκέλος, τέλος του μήνα, αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το αποφασίσει, να μπορούμε να το υλοποιήσουμε όσον αφορά το πρόγραμμα» είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πηγή :in. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad