Χαρδαλιάς | 118 πυρκαγιές - κρίσιμες οι επόμενες ημέρες (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Χαρδαλιάς | 118 πυρκαγιές - κρίσιμες οι επόμενες ημέρες (βίντεο)

 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 118 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το μεσημέρι ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα επτά φωτιές στην Ηλεία. Τόνισε δε ότι και αύριο θα είναι ιδιαίτερα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη την χώρα, σημειώνοντας ότι η βαρύτητα δίνεται στην προστασία των ανθρώπινων ζωών.

"Δίνουμε μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα", δήλωσε ο υφυπουργός, ο οποίος ανέφερε πως σε εξέλιξη είναι από χθες το απόγευμα η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μυρτιά στη Βόρεια Εύβοια και πρόσθεσε: "Σήμερα το πρωί μετά από απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε η προληπτική και οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων από τους μικρούς οικισμούς Καλαμούδι, Παλαιοχώρι και Δαμνιά. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται μεταξύ αυτών των οικισμών στον ορεινό όγκο αλλά και παραλιακά στον οικισμό Ροβιές".

Όσον αφορά τις επτά φωτιές στην Ηλεία, είπε ότι τέσσερις από αυτές ξέσπασαν στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Το μέτωπο της Ηράκλειας πήρε γρήγορα διαστάσεις, επισήμανε και σημείωσε πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου το μέτωπο να περιοριστεί στο Πελώπιο. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει μέτωπο ενός χιλιομέτρου, ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στην περιοχή Βλαχόπουλο στη Μεσσηνία, είπε πως αναπτύχθηκε σε δύο μέτωπα.


Πηγή: thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad