Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ο ανασχηματισμός - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ο ανασχηματισμός

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο. Με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται στις ΗΠΑ για ιδιωτική επίσκεψη και να επιστρέφει τη Δευτέρα, όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται προς την κατεύθυνση του ανασχηματισμού και αυτό που απομένει είναι απλώς να εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.  

Σύμφωνα με καλή πληροφορημένη πηγή ο πρωθυπουργός παρά τις αρχικές προβλέψεις που τον ήθελαν να προχωράει στις αλλαγές  μέσα στο φθινόπωρο, θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι όλα θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. 

Παρότι στο Μέγαρο Μαξίμου  ο πρωθυπουργός δεν έχει ενημερώσει κανέναν για τις προθέσεις του είναι σαφές ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός θα «ταρακουνήσει τα νερά» και θα αγγίξει ακόμα και τους  λεγόμενους πρωτοκλασάτους υπουργούς. Πιο συγκεκριμένα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν 4 - 5 «ηχηρές» μετακινήσεις  υπουργών που μέχρι σήμερα θεωρούνται αμετακίνητοι. Οι αλλαγές θα θελήσουν να έχουν μία διπλή στόχευση. Από τη μία σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει το «come back» μετά τις πυρκαγιές, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα θελήσει οι αλλαγές στα υπουργεία  να αποτυπώνουν τη «συγνώμη» που είχε πει ο ίδιος, με αφορμή τη διαχείριση των πυρκαγιών.

Εφόσον η παραπάνω πληροφορία επιβεβαιωθεί στην πράξη, αναμένεται να μετακινηθούν  τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα δύο κυβερνητικά στελέχη που ασχολήθηκαν με το θέμα. 

Από την άλλη θα πρέπει να δοθεί η αίσθηση της επανεκκίνησης, σε μία χρονική περίοδο που η χώρα βρίσκεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας και προετοιμάζεται για τη μετά - κορονοϊού εποχή. Στο πλαίσιο αυτό δε θα πρέπει να θεωρεί έκπληξη  η μετακόμιση του Βασίλη Κικίλια από το υπουργείο Υγείας είτε προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είτε προς το υπουργείο Τουρισμού.

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται πάντως η είσοδος περισσότερων βουλευτών της ΝΔ στο νέο σχήμα,  η απομάκρυνση  πολλών σημερινών υφυπουργών αλλά και η αναβάθμιση ορισμένων γενικών γραμματέων. 

O Πρωθυπουργός δεδομένου ότι πλέον δεν τίθεται θέμα προσφυγής στις κάλπες, έχει πλήρη εικόνα για τα στελέχη της κυβέρνησής του δύο χρόνια μετά την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου του 2017. Κινείται, δε, ήδη στη λογική της επόμενης ημέρας και της ανάγκης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που ως ένα βαθμό έμειναν πίσω εξ αιτίας των μεγάλων κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, με τη μια εξ αυτών, την πανδημία να συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό η δημιουργία ενός σχήματος που θα τρέξει το κυβερνητικό έργο που απαιτείται το προσεχές διάστημα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο.

Πηγή:Liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad