Με αρνητικό rapid test και η επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Με αρνητικό rapid test και η επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιάΤην επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά με την επίδειξη αρνητικού rapid test εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν από το πρωί της Πέμπτης εξετάζοντας τα νέα δεδομένα για την πανδημία του κορονοϊού.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση προσπαθεί να στήσει αναχώματα που θα αποτρέψουν ένα τέταρτο κύμα της υγειονομικής κρίσης, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής σεζόν. Κορονοπάρτι όπως αυτό στην Ίο που μετατράπηκε σε εστία διασποράς, έχουν σημάνει συναγερμό και στο τραπέζι της επιτροπής έχουν πέσει μια σειρά μέτρων που εικάζεται ότι θα ανακόψουν την έξαρση του ιού.Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, τέθηκαν και τα μέτρα για τα ταξίδια στα νησιά. Υπενθυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι εκδρομείς μπορούν τα ταξιδεύουν με την επίδειξη είτε αρνητικού αποτελέσματος PCR 72 ωρών, είτε με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών, είτε με πιστοποιητικό νόσησης, είτε με Green Pass που θα βεβαιώνει ένα από τα παραπάνω. γεωγραφικά, υποχρεούνται να κάνουν self test.

Το ίδιο ισχύει και για όσους όσοι έχουν κάνει μόνο την 1η δόση ή δεν έχουν περάσει 14 ημέρες από τη 2η δόση, ενώ οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους μήνες ταξιδεύουν ελεύθερα με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά, του εμβολιασμού δηλαδή και της νόσησης. Έτσι θωρακίζονται τα νησιά και προκειμένου να αποφευχθεί να εισέρχονται ανεξέλεγκτα στην ηπειρωτική Ελλάδα τυχόν κρούσματα από τα νησιά, εξετάζεται το παραπάνω μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση.

Τις τελικές αποφάσεις θα κληθεί να λάβει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και για το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα. Η εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στην κατεύθυνση των όσων είχαν ανακοινώσει οι Γεραπετρίτης και Αδωνις Γεωργιάδης στα τέλη Ιουνίου και θα προβλέπει:


Να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους στους αγώνες ποδοσφαίρου, με τη χωρητικότητα να ανέρχεται σε 75%, συν 5% παιδιά που είναι ανεμβολίαστα αλλά η είσοδος να γίνεται μόνο με self test. Ολοι- ενήλικες και ανήλικοι- θα παρακολουθούν τους αγώνες με μάσκες.


Πηγή :thetoc. gr

Post Bottom Ad