Η Σουηδία τελείωσε τον κορωνοϊό χωρίς lockdown, κυρίως με συστάσεις - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Η Σουηδία τελείωσε τον κορωνοϊό χωρίς lockdown, κυρίως με συστάσεις

 Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας μπορούμε πιο εύκολα να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ χωρών, ώστε να δούμε τελικά ποιοι αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο τον κορωνοϊό. 

Σίγουρα η Ελλάδα δεν θεωρείται ως χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση του Covid-19, καθώς επέβαλε (σύμφωνα με το Bloomberg) το πιο σκληρό lockdown του πλανήτη και οι νεκροί πλέον ανέρχονται σε 12.792. Ταυτόχρονα μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας συνεχίζεται η «κρουσματολογία», αφού η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων αναθέρμανε ξανά τις συζητήσεις για lockdown, το οποίο θα είναι το 4ο!

Φυσικά εκτός το lockdown, το οποίο δεν βοήθησε να περιοριστεί ο ιός, η κυβέρνηση ποντάρει πλέον τα πάντα στα εμβόλια. Στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί περίπου το 50% του πληθυσμού και παρόλα αυτά τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 1.465.

Και τέλος, τις τελευταίες ημέρες ζούμε έναν πρωτοφανές κύμα εκβιασμού, αφού η κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλει τιμωρίες στους ανεμβολίαστους (αναμένονται και άλλες) και πιθανότατα αύριο ο Κ.Μητσοτάκης θα υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Από την άλλη υπάρχει μια χώρα, την οποία να υπενθυμίσουμε πως οι Έλληνες «ειδικοί» την κατηγορούσαν στην αρχή της πανδημίας, η οποία εδώ και μήνες έχει τελειώσει τον κορωνοϊό και δεν μπήκε ποτέ σε lockdown. 

Ο λόγος για την Σουηδία, η οποία αποφάσισε να αντιμετωπίσει με έναν πιο ελεύθερο τρόπο την πανδημία, δεν επέβαλε απαγορεύσεις και υποχρεωτικότητες, παρά μόνο κάποια ελάχιστα μέτρα στην εστίαση και για περιορισμένο χρονικό διάστημα (μέγιστος αριθμός πελατών ανά τραπέζι κτλ.) και κάποιες συστάσεις για τη χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό.

Μετά από 1,5 χρόνο η Σουηδία καταγράφει ελάχιστα κρούσματα και μηδενικούς θανάτους και προφανώς το κλίμα τρομοκρατίας και βίας που υπάρχει στη χώρα μας εκεί είναι κάτι άγνωστο.


Πηγή: https://iskra.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad