"Δάδα Ζωής" - Λαμπαδηδρομία για την δωρεά οργάνων με την συνδρομή της Capital Market - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021

"Δάδα Ζωής" - Λαμπαδηδρομία για την δωρεά οργάνων με την συνδρομή της Capital Market

Το σπουδαίο μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς στον άνθρωπο μέσα από την δωρεά οργάνων, μετέφεραν το πρωί του Σαββάτου σε ειδική εκδήλωση στον Μαραθώνα, αθλητές της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Μαραθώνα, πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία με τον τίτλο "Δάδα Ζωής" από το Καλλιμάρμαρο έως το Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών και ερασιτεχνών δρομέων. 


Απώτερος στόχος της εκδήλωσης ήταν η διάδοση της ανώδυνης διαδικασίας δωρεάς οργάνων σε συνανθρώπους μας, που δίνουν την μάχη για την ζωή μέσα από τα Νοσοκομεία. Αρωγός σε αυτή την σημαντική προσπάθεια ήταν και η Capital Market, εταιρία του ομίλου της Capital Groups S. A. 

Η λαμπαδηδρομία έφερε το όνομα Ιάσων 23, στη μνήμη του αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη, του οποίου η οικογένεια δώρισε τα όργανα και τους ιστούς του για να σωθούν επτά συνάνθρωποι μας. 

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει να διοργανώσει όσο το δυνατόν περισσότερες παρόμοιες δράσεις, προκειμένου να μεταδοθεί το μήνυμα της ελπίδας - όπως τόνισε χαρακτηριστικά-ότι υπάρχει αύριο. 

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής.

Στο εθνικό σχέδιο δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων που προωθεί η κυβέρνηση, ώστε να καλυφθούν κενά δεκαετιών, αναφέρθηκε ο Βουλευτής της Ν. Δ. Βασίλης Οικονόμου. 

Συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του πατέρα του μικρού Ιάσωνα Λαλαούνη, που με τον θάνατο του προσέφερε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου της Capital Groups S. A.  κύριος Διονύσης Παναγιωτίδης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Capital Market και του ομίλου ευρύτερα, επισημαίνοντας ότι τέτοιες σπουδαίες προσπάθειες πρέπει να βρίσκουν συνοδοιπόρους όλους μας. "Στην Capital Groups S.A. χρησιμοποιούμε συχνά την φράση Δημιουργώντας Αξία! Η λαμπαδηδρομία αυτή, κινείται στην ίδια κατεύθυνση", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριο; Παναγιωτίδης.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών, ενώ η "Δάδα Ζωής" τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου.


Post Bottom Ad