Ολλανδία | κατέληξε ο Δημοσιογράφος που δέχθηκε πυροβολισμούς - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ολλανδία | κατέληξε ο Δημοσιογράφος που δέχθηκε πυροβολισμούςΔεν τα κατάφερε τελικά και υπέκυψε στα τραύματα του ο Ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις, που είχε δεχτεί πυροβολισμούς από αγνώστους στο κέντρο του Άμστερνταμ και είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε μια υπόθεση που θυμίζει αυτή του Γιώργου Καραϊβάζ, του Ελληνα δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του τον περασμένο Απρίλιο.Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον Ολλανδό δημοσιογράφο έξω από το τηλεοπτικό σταθμό όπου είχε μεταβεί, για να βγει ως καλεσμένος σε εκπομπή. Στη θέα του Ντε Βρις, οι εκτελεστές του τον πυροβόλησαν πέντε φορές, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, με το θύμα να νοσηλέυεται σε κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες δώδεκα ημέρες.

Η επίθεση πυροδότησε την έκρηξη δημοσιογραφικών ενώσεων ανά τον κόσμο, ενώ χιλιάδες ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης από επώνυμους και απλούς πολίτες στα Social Media. Οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ έχουν γίνει και συλλήψεις υπόπτων. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο επικεφαλής της ολλανδικής αστυνομίας ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα πιθανόν να βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για τις συλλήψεις, ούτε για το πιθανό κίνητρο του εγκλήματος.

Πηγή:thetoc. gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad