Εικόνες καταστροφής στη Ροδόπολη - Φωτιά σε Σταμάτα, Διόνυσο, Βύρωνα (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Εικόνες καταστροφής στη Ροδόπολη - Φωτιά σε Σταμάτα, Διόνυσο, Βύρωνα (βίντεο)

 

Δραματική είναι η κατάσταση στη Σταμάτα μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί και καίει ανεξέλεγκτα ό,τι βρίσκει μπροστά της. Τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσα έχουν καεί, λόγω του πυκνού καπνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο σπίτια στη Ροδόπολη «παραδόθηκαν» στις φλόγες. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων. 

Όπως ανέφερε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η Άννα Λίτινα, κάηκε μια επιχείρηση με τον ιδιοκτήτη να είναι σε απόγνωση

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Διονύσου, εκκενώθηκε τόσο ο οικισμός Γαλήνη όσο και η ευρύτερη περιοχή της Δροσιάς.

Νωρίτερα, επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. 

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ. 

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης μιλώντας στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη ανέφερε: «Είναι σοβαρή η κατάσταση ακόμη. Η φωτιά πρέπει να σβήσει τώρα. Κατακαίει την περιοχή Σταμάτα, Ροδόπολη, Δροσιά και Διόνυσο, είναι ένα βήμα πριν φτάσει στην Αναγέννηση και στην Εκάλη».

«Το πύρινο μέτωπο πρέπει να αγγίζει έως και τα πέντε χιλιόμετρα σύμφωνα με το δήμαρχο Διονύσου. Από το κοιμητήριο της Σταματάς, μέχρι και τα όρια με την Πεντέλη, η φωτιά καίει δασική έκταση. Ενδεχομένως να έχουμε και ζημιές σε σπίτια. Οι φλόγες γλείφουν κυριολεκτικά τις αυλές.

Εκκένωσαν νωρίτερα τη Γαλήνη και δώσαμε για το Διόνυσο και τη Δροσιά εντολή να ειδοποιηθεί ο κόσμος με το 112, όπως και έγινε. Είναι σίγουρα 15.000 κόσμου στο Διόνυσο και στη Δροσιά έχει μποφόρ, αυτό που καθιστά δύσκολη την πυρόσβεση της φωτιάς».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad